Merak Edenler İçin: Squid Game ne demek?

Netflix'in 17 Eylül’de yayına aldığı yeni dizilerden biri olan Squid Game(Kalamar Oyunu) kısa sürede platform üzerindeki popüler yapımlardan biri oldu. Squid Game dizisinin senaryosu ve yönetmenliği Hwang Dong-hyuk'a ait. Squid Game kısa sürede 111 milyon seyirciye ulaşarak dünya genelinde fenomen haline geldi. Dizideki kıyafetler satış rekorları kırarken, birbiri ardına Squid Game konseptli dükkânlar açılıyor. Sokakta oynadığımız sıradan oyunların ya da eski dijital ortamda tercih ettiğimiz oyunları gerçek hayata uyarlayan dizi, Twitter’ın trend topic listesinde yer alıyor.

SQUİD GAME KONUSU NEDİR?

Squid Game dizisi gerilim- drama türünde bir dizidir ve bir hayatta kalma mücadelesini ekrana taşır. Squid Game dizisinde, maddi sıkıntı içinde olan yüzlerce çocuk bir oyuna katılmaları için davet alır. Kazananın 40 milyon dolar ödüle kavuşacağı oyun, çocuklar için ölüm tehlikesini de beraberinde getirmektedir. Gülük hayattaki yaşam şartlarının ağırlığı ve cazip ödülün hevesiyle oyuna başlayan çocuklar, hayatta kalabilmek adına her şeyi yapmak zorunda kalır. Hayatta kalan oyuncular, bir sonraki etaba geçerken, diğer yandan oyuncular arasındaki gruplaşmalar, tehlikenin boyutunu daha da artırır.

SQUİD GAME NE DEMEK?

Squid ve game kelimeleri İngilizcedir ve Türkçe anlamları “Kalamar” ve “Oyun”dur. Squid Game dizisinin adı ise Türkçe'ye Kalamar Oyunu olarak çevrilmektedir.

SQUİD GAME KAÇ SEZON, BÖLÜMDEN OLUŞUYOR?

Henüz sadece birinci sezonu yayınlanan Squid Game, Netflix'in orijinal Güney Kore yapımı 9 bölümden oluşan dizisidir.

SQUİD GAME OYUNCULARI

Park Hae-soo - Cho Sang-woo

Lee Jung-jae - Seong Gi-hun

HoYeon Jung - Kang Sae-byeok


Oh Yeong-su Oh Il-nam

Anupam Tripathi, Abdul Ali

Heo Sung-tae Jang Deok-su

Kim Joo-ryoung - Han Mi-nyeo

Not: Derleme Makaledir

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fevzi Tekin Arşivi