İki gurur bir arada; Pandemiye aşılı önlem; Başkanların temizlik yarışı

 Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in Fransa’da Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı olarak tüm dünyanın dikkatini çekmesi Gaziantep adına önemli bir gurur kaynağı oldu. Fatma Şahin Başkanın sevincini yaşarken ikinci bir sevincide Özgür Özdağlı’nın Fahri Konsolosluk haberi ile yaşadık. Gaziantep bu hafta iki önemli haberle Türkiye’nin gurur kaynağı oldu. İkinci konu ise, Pandemiden en hızlı çıkışın yolunun aşı olduğunu toplum olarak iyi idrak etmemiz ve sıramız geldiğinde hemen aşımızı olmamız lazım. Türkiye’nin en büyük ilçelerinden birisi olan Şahinbey’de temizlik vatandaştan tam not aldı konularını gündeme taşıyacağım.  


Geçtiğimiz hafta Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in Şampiyon Başkan olması gururunu yaşarken, genç iş insanı, başarılı siyasetçi Özgün Özdağlı’nın da Şili Cumhuriyeti Fahri Konsolosluğu’na atanması kentte ikinci bir sevinç furyası yarattı. Sanayicinin sorunlarını birebir yaşayan ve OSB Yönetimi çatısı altında sorunlara Ankara’da çözüm bulmada en başarılı isimlerden olan Özgür Özdağlı’nın Fahri Konsolosluk haberi şehrin birçok kesiminin alkışını aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile Şili Cumhuriyeti ile ilişkilerde yeni bir sayfanın başında yer alan Özgür Özdağlı’ya Gaziantep adına başarılar dilerim. Bu hafta şampiyon Başkanlık ile Fatma Şahin Başkanımız yüzümüzü güldürürken, Özgür Özdağlı’nın Konsolokluk haberi de keyfimize keyif kattı.  
Pandemi sürecinden çıkışta milyonlarca insan aşı sırası beklerken Türkiye’de 40’lı yaşlardaki vatandaşların aşılanmasına az kaldı. Gaziantep Valisi Davut Gül’ün sürekli gündeme getirdiği vatandaşlarımızı aşıya davet çağrıları Gaziantep genelinde büyük karşılık bulurken aşı sırası gelenlerin aşı olma oranının artmasının Türkiye genelinde yükselmesini umut ediyorum. Çünkü dünya ölçeğinde pandemi sürecinden çıkışın en büyük silahı ve virüsle mücadelede en etkin materyalin aşı olduğunu bilmemiz lazım. Salgından çıkış yolunun aşı olduğunu bilerek hareket eden İsrail’de nüfusun yüzde 80’i aşılandı günlük vaka 20’yi geçmiyor. İngiltere’de halkın yüzde 60’ı aşılı günlük vaka 700 civarında. Türkiye’de ise nüfusun dörtte birlik bir bölümü aşılı iken günlük vakanın 6 binler seviyesinden aşağı inmesini bekliyoruz. Aşı ne kadar hızlı yapılırsa vaka sayısı o kadar çabuk düşer ve kapanma günleri ve önlemler geride kalır. Ama benim önerim rehavete kapılmadan tedbirlere uyarak süreci atlatmamız gerekir. Çünkü rehavet ve tedbirsizlik aşılanmayan milyonlarda tekrar tehlike oluşturabilir.  
Şimdi bir ilçe düşünün. Türkiye’deki 81 ilin içinde 57 il var. TÜİK verilerine göre 2019 nüfus sayımında Gaziantep’in Şahinbey ilçesi 57 ilden daha büyük bir ilçe. İlçenin Belediye Başkanı ve ekibinin projeleri birçok kez ödüllerle taçlandırıldı ama çokta dikkat çekmeyen önemli bir hizmete de büyük yatırımlar yapıldığını gördüm. Temizlik imandan gelir sözünü çok iyi uygulayan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na ve temizlik sorumlusu ekibine ilçeden büyük alkış var. Çöp toplama, depolama ve ayrıştırmanın yanı sıra gün içinde yapılan sokak sokak temizlik kontrolleri gözle görülür bir başarıyı gösteriyor.  

Metropol şehir Gaziantep’te her gün artan nüfus, mülteci göçü ve yeni oluşan yerleşim yerleri Belediyelerin hizmeti ulaştırmasında zorluk yaratması lazım. Ama her üç Belediyede Gaziantep’i tarım, hayvancılık, şehircilik, sosyal hizmetler, yol, altyapı gibi yatırımlarla Türkiye’ye örnek gösterdiler. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından seçimde aldığı oy oranı ile takdir toplayan Gaziantep’te Belediye Başkanlarının koordineli çalışması birçok ile örnek olmaya devam ediyor.   
Büyükşehir’in ilaçlama ve sosyal projelerdeki başarısı, Şehitkamil’in spor, gençlik ve taşra yollarına yaptığı yatırımlar ve Şahinbey’in temizlik konusundaki hassasiyeti ortak akılla yönetilen bir şehrin daha yaşanabilir bir şehir olduğunu bize göstermiş oldu. Belediye Başkanlarımıza hizmette başarı dilerken, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na temizlik konusundaki hassasiyeti için ayrıca teşekkür ediyorum.  
 
Haftaya görüşmek ümidiyle hoşçakalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi