M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

KADER GAYRETE AŞIKTIR!!

Milli maç arası bitti,dördüncü hafta ve Beşiktaş Gaziantep'te.Gazişehir'de sakatlanan Mugdat yok.Sumudica Sivas'tan puanla dönen kadroyu bozmamış.Beşiktaş'ta Oğuzhan,Burak ve Lens evde kalmış.Yeni transferler Eleny ve Diayb çimende.
Konuk ekip düdükle birlikte kısa paslarla oyunu rakip alana yıktı.İlk baskıyı atlatan Gazişehir il atağında Kayode ile bir penaltı kazandı,üstelik Vida oyun dışında.Twumasi'nin penaltı golü Gaziaşehir'e adeta doping oldu.
Rakip on kişi kalınca üçlü defansa döndüler ve oyunu kendi alanlarında kabul ederek rakibe tuzak kurmaya devam ettiler.Rakibin oyun kurmasına da orta alandaki yakın baskı ile izin vermediler.Alan savunmasında da başarı vardı.
Beşiktaş topla daha çok oynasa da,Caner'le sol taraftan etkin gözükese de pozisyon üretemediler.Gazişehir hızlı çıkarak Twumasi ile bulduğu şutun direk dibinden dönmesi şansız andı onlar için.Üstelik Kayode müsait bir fırsatı cömertçe harcadı.Oğuz'un şutu bu kez yine direkten döndü.Olmaz böyle bir şey.İlk bölümün sonlarında yine konuk ekip etkili ama golü kaçıran yine Kayode oldu.
İkinci bölümde yine aynı görüntülerle başladı.Topla daha çok oynar gözüken Beşiktaş,hızlı ataklarla daha çok Karius'u zorlayan Gazişehir'li futbolcular.Son otuza girerken ev sahibi yine hızlı çıktı ve Güray'ın ceza alanından şık vuruşu ile tabelayı yine değştirdi.Sarı kartlı Diarra'da yerini Chibsah'a bıraktı.Abdullah Avcı'da boş durmadı.O da Atiba ve Boyd'u oyuna yolladı.Dorukhan ve Diaby duşta.
Son çeyreğe girerken Elneny'in Kayode'ye tekmesini hakem Halil Umut Meler'in sarı kartla savuşturmasına VAR müsaade etmedi ama bu kez Kayode'de kırmızıdan nasibini aldı.Ve Muhammet Demir oyunda.
Ava giderken yine avlandı Beşiktaş.Bu kez Güray'ın pasına çok güzel vurdu Chibsah,tabela üç yazdı bu kez.Skoru koruma içgüdüsü ile oyunu rölantiye almaya çalışan Gazişehir bedelini çabucak ödedi.Can havliyle saldıran Beşiktaş iki dakikada Umut ve Atiba ile iki gol birden buldu.Ve bu gollerle puan umuduna yeniden sarıldı.
Maç uzadıkca uzadı,Gazişehir on kişi ile direndi,Beşiktaş dokuz kişi ile maç sonuna kadar puan aradı.Ama kazanan son çeyrekteki hatalar rağmen ev sahibi oldu.
Rahat kazanabileceği karşılmayı;harika bir taktikle takımını oynatan Sumudica'nın oyuncu değişikliğindeki basiretsziliği,Muhammet Demir'in hücumdaki etkisizliği,Furkan'ın orta alanda kayboluşu maçın kırılmasını önledi.
Maça iyi motive olan,taktiği başarı ile uygulayan,gücünü olumlu kullanan Gazişehir hak ettiği üç puanı almasını bildi.
Hani derler ya!Kader gayrete aşıktır!!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi