M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

KIRMIZILAR YARIŞTI

Milli maç arası bitti süper lig yeniden start aldı.İlk dört haftada galibiyetle tanışamayan üç puanlı Gaziantep Antalya’da.Cezası nedeniyle tribünde oturan Sumudica yeni transferler Mirallas ve Dicko’ya şans vermiş.Gol için çift forvet.
Golle başladı oyun.Hızlı çıktı evsahibi,Sam’la tabelayı değitirdiler.Golden sonra cılız hücum girişimleri oldu konuk ekibin.Antalyaspor Amilton ve Sam ile kanatlardan zorladı rakibini.Naldo’nun vuruşunun direkten dönmesi onlar için şansız andı.
İkinci çeyrekte daha iyi oynamaya başladı Gaziantep.Şutlar hep isabetsiz oldu.Ev sahibi ayağa paslarla rakibin ilerdeki baskısını atlattı.Orta saha mücadelesi arttı.Baklavalı transfer paylaşımı ile gündem yaratan Mirallas ilk yarım saat dolmadan çift sarıdan kızardı.
On kişi kalan Gaziantep’te çok şey beklenen Maxsim’de sıkı markaj altında ezildi.Dicko çalışkan ama uygun pozisyonda topla bir türlü buluşturulamadı.Rakibin eksik kalmasını ve defans güvenliğini düşünmeden hücum isteğini iyi kullandı Antalyaspor.Arkada boş alanlar buldular.Podolski’nin şutu da direkte patlayınca bir kez daha üzüldüler.
İkinci bölüme hamle ile başladı Gaziantep kulübesi.Djilobodji ve Güray’ın yerine Jeffeson ve Cenk oyunda.Değişiklik etkisini gösterdi.Daha derli toplu bir oyun izledik konuk ekipten.Oyun dengelenmişken Morais’inde çift sarıdan oyun dışı kalması planları bozdu.
Dokuz kişi kalan rakibi karşısında Antalyaspor çok rahat top dolaştırdı,hücum geliştirdi.Zaman zaman kaleci Günay ikinci gole izin vermedi.Ama Furkan ve Jefferson hamlelerinden sonra oyun yeniden dengelendi.Özellikle Cenk Şahin’in sağ taraftan yaptığı oyunu dinlendirme ve atağa kalkma girişimleri alkış aldı.
Ve hak edilen gol geldi son yirmiye girerken duran top kullanımı ile.Cenk’in ortasını iyi değerlendiren Furkan fileleri havalandırdı.İptal edilen golü VAR yeniden tabelaya yazdırdı.
Sam ve Ufuk’un ev sahibi adına kırmızı kart ile oyun dışı kalması ile sahada eşitlendi iki takım.Son anlar da iki takımda skora razı bir oyunla karşılaşmayı tamamladı,puanlar paylaşıldı.
Kırmızı kartların yarıştığı karşılaşma sonrası bizde iki arada bir derede kaldık.Dokuz kişi ile alınan iki puana sevinelim mi,yoksa beş haftada sadece dört puan alınmasına üzülelim mi..?
Ben kararsızım,söz sizde..!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi