M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

BANGIR BANGIR!TUSUNAMİ!!

1. ligde bıraktığımız futbola 85 gün sonra süper ligde kavuştuk.Hem de Fenerbahçe karşılaşması ile."Bu kadro şampiyonluğa yeter"deyip 14 transfer yaptıran Ersun Yenal ile,şampiyon takımın tozunu atıp 18 futbolcu aldıran Sumudica'nın maçı bir anlamda.Uyum sağlamış olan kazanacak.
Hızlı başladı Fenerbahçe.Hakem Arda Kardeşler'in vermese de olur penaltı kararı ve gelen golle çamaşırı kolay yıkadı ev sahibi.Çok geçmedi ikinci penaltı ama bu kez kaleci Günay önledi tabelanın değişmesini.Ama Gazişehir hala uyur gezer!
Çok koşan ama rakibi seyreden pas yapamayan bir Gazişehir vardı çimende.Ve Vedat jeneriklik bir golle fotoğrafcıları sevindirdi.Günay ne yapsın be kardeşim!?
Fenerbahçe hamur gibi bir takım bulunca karşısında rakibi pas manyağı yaptı.Üçüncü penaltıyı Emre kullandı ve tabelayı üçledi.Gazişehir'li oyuncular iftar açmış vatandaş rehavetinde.Ev sahibi istediği gibi top çevirmeye devam etti.Rakip ancak onların gölgesi olabildi.Maçtan bir saat önce sokaktan geçenleri toplayıp çimene çıkarılmış gibiler.Kaleci Altay'ın eline top değmedi.%85 topla oynayan rakibi karşısında,ilk bölümde kaleye tek şut atabilen ve onda da isabet sağlayamayan konuk ekibte ne yaptığını bilen tek oyuncu yok.
İkinci perdede de ev sahibi oyunu istediği tarzda sürdürdü.Gazişehir sahanın hiçbir bölümünde ve maçın hiçbir anında rakibe baskı yapamadı.Zaman zaman saman alevi gibi ataklar yapmak istedilerse de Fenerbahçe defansı kolya söndürdü alevi.Rakibin bu kadar topla haşir neşir olmasına sokak aralarında top oynayanlar bile müsaade etmez.Sumudica'nın hamleleri de gaz almaktan öteye gitmedi.Koşanlar da avara kasnak gibi boşa koştu.
Ev sahibi antreman havasında götürdüğü oyunu devam ettirdi.Dirar tabelayı dörtledi,genç Ferdi arkayı beşledi.Fenerbahçe seyircisi yıllar sonra bol gol gördü Kadıköy'de.
Evet!Teknik Direktör yeni,oyuncular yeni,lig yeni!Doğrudur.!Rakip te şampiyonluğa susamış Fenerbahçe!Bu da doğru..!Ama en doğrusu;iddia ediyorum geçen yılın şampiyon kadrosu bu oyunculardan daha onurlu futbol oynardı!!
Tabelayı unutun!Ama oynanan futbol bangır bangır Tusunami işaret ediyor.
Ne diyelim!Ligimize hoş geldin Sumudica!!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi