M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

ŞAŞIRT BİZİ SUMUDİCA!

Beşiktaş'tan üç puan almanın morali ile Rize'ye gitti Gazişehir.Ev sahibinin yenilgisi yok.El Kabir sakat,Ogulcan ve Samudio kulübede.Gazişehir'de ise Mugdat sakat,Kayode cezalı.Kazanan kadro Muhammet Demir'le tamamlandı.
Sumudica üçlü defansla orta alanı yine kalabalık tuttu.Pas trafiği yine her zamanki gibi olumsuz ama iyi kapanarak rakibe pozisyon ürettirmedi.
Maç adeta golle başladı.Morais'in nefis ortasını Muhammed yakından dokundu,tabela değişti.Ev sahibi şokta.Boldrin'in pasları ile Amino'yu kanattan kaçırma gayretleri oldu.Ama golü yine hızlı atakla Gazişehir buldu.Uzun topla hayli mesafe kateden Tuwusami herkesin orta beklediği anda çaprazdan nefis vurdu.Tabela ikinci ez değişti.
Meşin yuvarlakla dah çok oynayan Rizespor oyunu rakip alana yıkmada hiç zorlanmadı.Ama ceza alanına girme ve isabetli şut atma fırsatını rakip vermedi.Gazişehir'de maçın başında bulduğu hızlı atak şansını fazla bulamadı.Ev sahibinin hızı kesildi,Tempo düştü.Ceza alanı içinde karamboldan buldukları gol;kaleci Günay'a yapılan faul nedeni ile Var'la iptal edildi.Şu da bir gerçek ki Gazişehir'in oynamaya çalıştığı futbola benzer oyun her gol yiyeceklermiş izlenimini fazlasıyla hissettiriyor.
İsmail Kartal ikinci perdeye Sasse hamlesi ile başladı.İlk bölümün oyun karakteri kopya kağıdı koymuş gibi aynı devam etti.Meşin yuvarlağı rakibe bırakıp oyunu kendi alanında kabul eden bir Gazişehir,kendi ceza alanına yığınak yapan rakibin kilidini pas yaparak açmaya çalışan Rizespor.
Bu baskılı oyun karşısında Gazişehir iki pas bile yapmayınca hızlı atak şansı da yaratamadı.Ve İsmail Kartal'dan son üçte bire girerken geç kalınmış bir Samudio hamlesi geldi.Ve tribünlerin beklediği gol Samudio'nun karamboldaki vuruşundan geldi.
Sumudica'da her zaman olduğu gibi temposu düşen Diarra'yı Chibsah ile değiştirdi ama oyun kalitesinde bir değişklik olmadı.Rizespor baskının dozunu giderek artırdı.Üstelik dönen topları da bir bir topladılar.Samudio'nun kafa golü yine Var'la ofsayt nedeni ile iptal edildi.
Futbol oynamaktan çok zamana oynayan Sumidica'nın Kenan ve Pawlowski hamleleri de rakibin hızını ve gol isteğini önlemekten uzaktı.Tek kale oynanan son anlarda da final paslarındaki hatalar nedeni ile ev sahibi gol bulamadı.Ve Gazişehir evine üç puanla döndü.
Böylesine demode futbolla Gazişehir nasıl kazanıyor,tüm futbol kamuoyu gibi bende şaşkınım ve yüksek sesle avazım çıktığı kadar bağırıyorum:
Şaşırt bizi Sumudica!.!

Â

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi