M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

JANJANLI ELEKTRİK

Havaya girmenin bedelini sahasında yenilerek ödemişti Gazişehir.Eskişehir'e lider Gençlerbirliği'ni yenmek ümidi ile gitti.Gazişehir'de defans blokunda Ahmet,Yalçın,Mehmet eksik.Genç Bahadır şans bulmuş.Saha içi görev değişiklikleri de var.

Gazişehir tedbirli,Gençlerbirliği atak.İlk çeyrekte meşin yuvarlağında,oyunun da hakimi ev sahibi.Kanatlardan özellikle Nadir'le etkililer.Gazişehir atakları savuşturmakta ve topu forvete taşımakta yetersiz kaldı.Deniz'in vuruşunu Güray başarı ile önledi.

İkinci çeyrekte konuk ekip oynamaktan çok oynatmama telaşında,onda da başarılı değil.Nadir geliştirilen atakta Del Valle'nin kişisel çabası ile attığı şut direk dibinde patladı.Şansızlık Gazişehir adına.Kırılma anı olabilirdi.Yasin'in ikinci sarıdan kırmızı görmesi konuk ekip için avantaj getirdi.Ama Gazişehir bu avantajı kullanacak beceriden yoksun bir görüntü verdi.

Ev sahibi Nadir'le fırsatlar buldu.Çoğunda kaleci Günay gole izin vermedi.Ama ilk perdenin son çeyreğine girerken bu kez Nadir fileleri havalandırdı.Konuk ekip orta alan oyuncuları pasif bir görüntü çizdi.Oyunu üçüncü bölgeye taşıyacak aktiviteyi gösteremediler.Poepon bir türlü topla buluşturulamadı.Kerim hiç gözükmedi,Gökhan halsiz,Jefferson vurdumduymaz.Oğulcan egoist.Bir tek Del Valle birşeyler yapmaya çalıştı.On kişi oynamasına rağmen üst üste pozisyonlar bulan Gençlerbirliği oldu.Nobre'nin kafa vuruşunda da kaleci Günay gol izni vermedi.İyi ki varsın Günay!!

İkinci yarıya adeta golle başladı Gazişehir.Del Valle'nin nefis ortasıyla defansın arkasında buluşan Oğulcan tabelayı eşitledi.Gol birlikte daha aktif oyun beklenen Gazişehir aksine yine onsekizine gömüldü.Ev sahibi hücum girişimlerini devam ettirdi.Nobre'ni şutunu direk önledi.

"Geliyorum" diyen gol konuk ekibin oyuncularını bir türlü uyandırmadı.Bütün ikili mücadeleleri ev sahibi kazandı.Del Valle çalışkan ama o da yalnız kaldı.Son üçte bire girerken Mehmet Altıparmak'ta yeter dedi,Kerim'i yanına aldı genç Yusuf oyunda.Okan'ı düşünmemesine şaşırdım.Sonrasında Poepon çıktı.Hayda!Seyfeddin'i beklerken haftalardır gözükmeyen İgor sahne aldı.Oğulcan santfora.

Dakikalar ilerledikçe hangi taraf on kişi anlamak zorlaştı.Çalan da oynayan da ev sahibi oldu.Ev sahibi özellikle Nadir'le çok atak.Aynı Nadir'i kaleci Günay; golü önlemek adına ve sakatlanmak pahasına biçince kırmızı kart gördü.Nihat kaleye verimsiz Gökhan kulübeye.

Son anlarda Nihat'ta Nadir ve Nobre'ye başarılı kurtarışlarla gol izni vermedi.Ama Ahmet Oğuz'un hatalı barajdan da faydalanarak yaptığı vuruşa yapacak bir şeyi yoktu.

Gazişehir oynadığı futbolla tam bir hayal kırıklığı yarattı.Tamam eksikler var!anladık.Bu kadar da kötü oynanmaz ki.Günay ve Nihat olmasa tabelayı hayal bile edemiyorum.Sezon başı yanlış yapılanmanın bedelinin ödendiği maç oldu.

Sözün özü;sonuçtan çok kişiliksiz,arzu ve istekten yoksun,vurdumduymaz futbola üzüldüm.Yedi maçlık janjanlı elektrik "püf" diye söndü.Yazık!!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi