SUMUDİCA 21'DE ISRARCI

Geçen hafta tam 6 ay sonra basınla buluşan Sumudica ile bir kebap diyaloğumuz oldu. Yazılan bir Romence yazı sonrası ha bire noter deyip durdu. Noter bizim işimiz değil, siz 21 puanla ikinci yarıda sıkıntı yaşarsınız dediğimde oda böyle bir soru beklemediği için afarladı. Yine ısrar ediyorum bu takım 21'in üzerine çıkmalı. Şu andaki 15 puan bizi aldatmasın. Son 5 maçta bu takım bir kez kazandı. Ve eksikler var. Ama Sumudica neden 21'de ısrar ediyor anlamıyorum. Haa şu olabilir adam takımının gücünü bildiği için söyleyebilir.
Ve Sumudica ile girdiğimiz kebap diyaloğunda ben daha çok puan alınması gerektiğini söyledim, o ise 21 puan yeter dedi. Olsun.. Bu takım Süper Ligde yaşamaya devam etsin ben her zaman kebap ısmarlarım hocam size..

TRANSFERDE HOCAYA BAĞLI KALMAYIN
Sumudica kendi getirdiklerini övüyor. Adam haklı Morais, Tosca ve Kana gerçekten iyi işler çıkardılar. Ama, devre arasında yapılacak transfer ne olur bilemem ama, yönetiminde masaya bir liste koyması gerekir. Hepsi hocanın istediği olursa yarın bir gün sıkıntı olabilir. Ve, ileride hocanın gitmesi sözkonusu olursa sorun olur. Onun için bir an önce yönetimin transfer konusunda çalışması gerekli.

ALT YAPI, KAZANMA ODAKLI OLMUŞ
Tabi bakın neler konuşuyoruz. Transfer yapılacak diyoruz ama, alt yapıdan bir oyuncu çıkar diyemiyoruz. Çünkü, alt yapı zihniyeti oyuncu çıkarmak yerine kazanma odaklı yönetiliyor. Kazanırken oyuncu çıkarıyorlarmı, nerdeee... Haa, bu arada alt yapı takımları kazanamıyorda. Çünkü, alt yapıdan anlayan bir kişi yok. Maçlarına bakın yerlerde sürünüyorlar. Mehmet Büyükekşi ve yönetimiminin biran önce bu işe el atması lazım. Kazanmak bir yana neden oyuncu çıkmıyor diye hesap sorulmalı. Fakat, hesap soracak kim var? Bu adamların dokunulmazlığımı var, bizim Gaziantep'in gelecek 10 yılı heba oldu kimsenin haberi yok. Bşr sorun bakım alt yapıyı teslim ettiğiniz şahsiyetin bırakın bilgisini diploması bu iş için yeterlimi...

İTHAL ANTRENÖRLER AL MAAŞI SALLA BAŞI YAPIYOR
Sorumlu olan şahsiyet kendine itaat eden ve karşısında el bağlayan isimleri topluyor etrafında. Üstelik Gaziantepli bir hoca varmı kulüpte. Varsada kirli işleri örten yaverler var. Adam Bursa'dan, Sakarya'dan bilmem nereden hocalar getiriyor ve üstelik bu kulübü yöbetenler başta olmak üzere bizim TÜFAD'ın çıt sesi çıkmıyor. İthal hoca bu şehrin evlatlarına nasıl bakar varın siz düşünün. Haa duyumlarım var, alt yapının başına Mehmet Polat ve ekibi düşünülüyormuş, hiç durmayın. En azından işi biliyor ve şehrimizin evladı. Ama biran önce değişim lazım, yoksa daha çok milyon dolarlar harcar bu kulüp transfere...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Teke Arşivi