Mustafa Özzorlar

Mustafa Özzorlar

Vakada değilde, abartmakta şampiyonuz!

Gaziantep vaka oranıyla Türkiye’nin gündemine oturdu ve İstanbul’dan sonra 2’nci sıraya çıktığı konuşuldu. Evet bir problem var ama çok abartmıyor muyuz? Bunun en büyük sebebi de diğer illerde düşerken, Gaziantep’te artıyor olması…

Gaziantep 2 Milyon Türk nüfusu olan 1 Milyon’da Suriyeli’nin yaşadığı 3 Milyon nüfuslu bir şehir. Bu nüfusa göre yerleşim şeklinin çok sıkışık bir alanda olması, sosyal mesafe ve kalabalık görünme açısından önem arz eden en önemli konu. Bu süreçte; Gaziantepliler her alanda olduğu gibi vaka konusunda da en ön sıralarda yaygarası koparıldı. Bana kalırsa da abartmakta üstümüze şehir tanımıyorum.

Şimdi il il korona virüs tablosuna baktığımızda;

•2 Milyon 220 Bin Türk nüfusu olan Adana’da 45 vefat.
• 2 Milyon 995 Bin Türk nüfusu olan Bursa’da 160 vefat.
• 2 Milyon 206 Bin Türk nüfusu olan Konya’da 20 vefat.
• 1 Milyon 39 Bin Türk nüfusu olan Kayseri’de 30 vefat.
• 1 Milyon 814 Bin Türk nüfusu olan Kayseri’de 25 vefat.
Bu şehirlere ek olarak sanayi şehri olduğumuzu varsayarsak, en büyük sanayi şehirlerinden Kocaeli’ye baktığımızda, 235 vefat var, Zonguldak’ta 59 vefat var. Samsun’da bile 40 vefat var. Komşularımıza baktığımızda ise bugün itibariye Adıyaman’da 13, Şanlıurfa’da 15, Malatya’da 17, Kahramanmaraş’ta 8, Hatay 11 vefat söz konusu. Korona virüs sürecinde büyükşehir olmamasına rağmen vaka ve vefat sayısıyla Zonguldak adını çok duyduk. Türkiye’de gündem ne olursa olsun, Gaziantep’e ayrı bir parantez açılmasını sağlamışızdır. (Çoğu kez iyi anlamda) Şimdi süreç korona ve Gaziantep’i konuşan yok. Çünkü Gaziantep olarak vefat sayımız 18 olunca, bizde vaka sayımızı abartarak, Türkiye’nin gündemi olduk.
Üstelik; Gaziantep’te 2 Milyon Türk’te 18 vefatın olduğu bir şehirde, 1 Milyon olduğu iddia edilen Suriyelilerde vefatın olmaması ve 3 vakanın bulunmasının mantığını anlamıyorum. Onlara test mi yapılmıyor? Yoksa onlar bizden dikkatli mi? Yoksa bağışıklıkları mı kuvvetli bilmiyorum ama onların daha dikkatsiz ve umursamaz davranışlarına şahit oluyoruz ve Gaziantep’te vakaların artarak devam etmesinin nedenini Suriyelilere bile bağladığımız oluyorken bu korona Suriyelilere uğramıyor demekki! Kafamda birçok soru işareti var! Bu kadar vaka ile Türkiye’nin gündemine oturan Gaziantep’te ya Sayın Vali Davut Gül yada Sağlık İl Müdürü Sayın Serdar Sarıfakı, Sağlık Bakanlığı’ndan bir icazet alarak Gaziantep’in genel bir tablosunu, Suriyelilerin durumunu, hastaneleri, test sayılarını bir açıklaması tüm bu dedikoduların önüne geçilmesini sağlayacaktır. Yoksa bu konu, dedikodu ve abartma şampiyonu bir şehirde ardı arkası alınamayacak yerlere gidecek gibi görünüyor.
Son olarakta herkesin dilinde bir seyahat yasağının kalkması var. Kalksa ne olacak, bu kötü reklamdan sonra Gaziantep’e kim gelir. Asıl amaç Ankara, İstanbul, İzmir’e gitmek olsa gerek. Yoksa diğer şehirlere zaten gidişte yasak yok. Asıl yaygara ise yasak devam ederse eğer, Plajlar, turizm açılırsa başlayacak. O da haftasonları Mersin’de, Hatay’da yazlığı olup, gidip gelmek isteyenler tarafından olacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Özzorlar Arşivi