MİLYON EURO VE DOLAR'LAR NE OLACAK?

Futbol kulüplerine yardım kampanyası modasına Gaziantep FK’da uydu. Bir forma alıp, kulübüne destek olunması isteniyor. Aslında güzel bir olay. Çünkü, formasını aldığın bir takımı benimsersin, O takıma farklı destek verir farklı bakarsın.
Fakat, kafamı karıştıran bazı soru işaretleri yok değil. Mutlaka, kulübün menfaati açısından önemli ama, Milyon dolarlar kazanan futbolculara, asgari ücretli taraftardan destek istemek ne kadar doğru bilmiyorum. Tabi, asgari ücretlinin tek sosyal aktivitesi maçlara gitmek, oralarda stres atmak ve hafta sonunu böyle değerlendirmek. Ancak, milyon dolarların havada uçuştuğu futbolumuzda ne hikmetse kampanya zincirleri oluşturuldu. Gece geç saatlere kadar ekranlarda para toplanıyor, neymiş kulüplere destek miş…
Yav bırakın arkadaş bu desteği falan. Kulüplere gelen milyon dolarlar yeter bence. Bir Süper Lig kulübüne sezon başında 75-80 milyon TL para geliyor. Yetmedi, her galibiyen başına 3 milyon TL’ye yakın para alınır. Beraberlik ayrı… Bu paralar nereye gidiyor? acaba hesabını soran var mı?
Bu parayı kulüplere verenler, “Nereye harcadınız” diye çıkıp hesap soruyor mu? HAYIR…
Kulüplerimizi yönetenler acaba bu paraları kendi şirketlerinde böyle har vurup harman savuruyorlar mı? KESİNLİKLE HAYIR..
O zaman; beytül mal olan kulüplerimizdeki paralar bilinçsiz transfer politikasına harcanırken kimseden fikir alınmıyor, peki neden asgari ücretli vatandaşımdan destek isteniyor anlamıyorum. Bir kere destek verilirken gönüllü verilmesi gerekiyor. Üstelik, kulüpler eline geçirdiği paraları çar-çur ederken benim gariban asgari ücretli işçim ise evine ekmek götürme mücadelesi veriyor.
Haaa; ben Gaziantep Fk’nın başlattığı kampanyaya karşı değilim. Burada amaç Gaziantep FK’ya para toplamak değil. Burada herkesin bu takımı benimsemesi sağlanacak. “BENİM TAKIMIM” deme şansı bulacak. Taraftarımız gönderir veya gödermez o kendilerinin bileceği iş ama, bence Türkiye’de tek paraya ihtiyacı olmayan kulüp Gaziantep FK’dır… Adil Konukoğlu başkan öyle bir takım devretti ki; borçsuz ve sıkıntısız… Üstelik formanın dört bir tarafı, stadın her yeri reklam dolu. İyide bir gelir var. Türkiye’nin en rahat kulübü diyebilirim. Ama, bu kampanyanın amacının para olmadığını anlatılmasını da isterim…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Teke Arşivi