M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

YENGEÇ YÜRÜYÜŞÜ

Gazişehir altı haftadır hayli ivme kaybı yaşadı.Tabii teknik heyet ve futbolcularda epeyce prestij kaybetti,tartışılmaya başlandılar.İşte böyle bir atmosferde;mütavazi kadrosu ile dokuz haftadır kaybetmeyen,ligin yükselen trendi Hatayspor'u konuk ettiler.

Gazişehir'de Rıdvan,Uğur,Bjernason kadroya döndü.Jefferson,Ahmet ve Mehmet sakat.İki yeni transfer Kenan ve Erhan çimende.Hatayspor Diallo dışında ideal kadrosu ile sahada.İlhan Palut;kaptan Soner,Korkishko ve Mirkan'ı yanında tutmuş.

İlerde baskı yaparak başladı Gazişehir.Konuk ekip top dolaştırarak baskıyı atlatmaya gayret etti.Oyun giderek dengelendi.Hatayspor rakibin orta alandan oyun kurmasına yakın markajla set çekmeye çalıştı.Kenan'ın sağdan yaptığı ortaları da kolay savuşturdular.Chabbi bir türlü topla buluşturulamadı.Konuk ekip Kubilay'ın organizsayonunda,soldan Mesut-Caner işbirliği ile atak yapma düşüncesinde oldu.İki takımda bir türlü şut mesafesine giremedi.

Orta sahada çok sayıda karşılıklı top kayıpları yaşandı.İlk otuz da kaleciler çok rahat.İlk bölümde son ona girerken kaleci Akın'ın yumruladığı top kısa düştü,Kerim harika bir vuruşla tabelayı değiştirdi.Bu iki takım adına kaleyi bulan ilk şuttu.

Eşitlik için ikinci perdeye hızlı başladı Hatayspor.Genç Caner atakları sürükleyen isim oldu.Dönen toplarda,üst üste fırsatları kullanamayan Kerim Avcı oldu.Zaman zaman sinirler gerildi,kartlar çoğaldı.

Korkischko'dan sonra İlhan Palut;son otuza girerken Mirkan hamlesini de yaptı.Hamidou ve Hamza duşta.Mehmet Altıparmak'ta;Sow ve Del Valle ile karşılık verdi.Chabbi ile Kenan'ı yanına çağırdı.

Gazişehir skoru koruma içgüdüsü ile oyunu kendi alanında kabul etmeye başladı.Böylece oyunu enine boyuna oynama şansı buldu Hatayspor.Özellikle Gökhan Karadeniz ve Caner oyunu domine etmeye çalıştı.Ama yakaladıkları pozisyonlarda ya final pasları yeterli olmadı,ya da kaleci Günay yerinde müdahalelerde bulundu.Kerim sakatlanınca yerine Segbefia sahne aldı.Bu ev sahibinin hücum etkinliğini azalttı.Skoru koruma telaşını artırdı.Ama Hatayspor bu telaştan faydalanamadı.Defans güvenliğini kenara itip rakşbe çok boş alan bırakmalarıda onlara pahalıya patladı.Uzatmalarda Del Valle bir kez daha tabelayı değiştirdi.

Futbolsuz,pozisyon zenginliği olmayan,heyacanı vasat,hakemi şeker gibi olan karşılaşmayı yengeç yürüyüşü ile de olsa kazanan Gazişehir oldu.Eh!buna da şükür!!Ama bu futbolla kazanmaya devam edebilir mi!? İşte buna "evet" demek çok zor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi