OLUR BÖYLE ŞEYLER!

Futbolda hiçbir zaman 2-2 daha dört etmiyor! Üç ihtimalli sonuçların olduğu bir oyun futbol! Haftalardır kaybetmeyen ve Göztepe maçında iki puan kaybeden Gaziantep FK'da Sumudica değişime giderek kaleci Günay'ı kulübeye Lodygin'i sahaya almış! Diarra'nın yokluğunda Muhammet, Tetteh'in yokluğunda Chibas ilk onbirde çıktı. Zorunlu değişiklik yapan Sumudica, Başakşehir karşısında kazanmak istiyor. Başakşehir ise karizmasını düzeltmek, deplasmanda kazanmak ve moral bulmak istiyor. Böyle bir ortamda tribünleri tıklım tıklım dolduran Gaziantep taraftarı renkli görüntüler oluşturdu yıllar sonra tribünde. Tabi maça Sumudica'nın gördüğü sarı kartla başladı Gaziantep FK! Daha çok şov izleyeceğiz gibi Rumen hocadan. Hemen maçın başında taraftarla kavga etmesi bir yana, rakip oyuncuyla, rakip takımın kulübeyle didişmesi dikkatimden kaçmadı. Hakeminde dikkatinden kaçmamış olacak ki, sarı kartla uyardı hocayı! Eh birde üstüne üstlük 17.dakikada Güray kırmızı kart görüntü ileriye çıkmakta zorlandı bu takım. Yıldızlar topluluğu dediğimiz Başakşehir, hem sazı çalıyor hemde oynuyor! İstediği gibi oyunu yönlendiren taraf konuk ekip olunca öne geçmeyi de başardı Başakşehir. Golü yiyen Gaziantep FK ise kendini savunmakla ve savunmayı kalabalık tutmayla yetindi. Tabi, beraberlik golünü Mert'in hediyesi olarak kabul eden ev sahibi, oyun üstünlüğünü yine rakibe kaptırınca sadece kendini savundu maç boyunca. Fırsatları tek tek kaçıran konuk takım, Crivelli ile skoru belirledi. Tabi, Başakşehir kadrosuna ve kulübesine bakınca üç büyükleri aratmıyor. Hem akıllı futbol oynuyorlar, hemde kazanmak için vargüçlerini sahaya yansıtıyorlar!
Yukarıda söylediğim gibi, takımda dama taşlarının eksik olması Sumudica'nın planını, takımın disiplinini alt üst etti. Gaziantep FK, bu maçta bırakın kazanmayı tek puana razı bir görüntü sergiledi. Görüntü böyle olunca sonuçta kaçınılmaz oluyor.. Maalesef iç sahada ilk mağlubiyet.. Olsun futbolda bunlarda var. Sıkma canını Gaziantep!
Bu maçta beni mutlu eden tek şey tribünlerin yıllar sonra bir bütün olmasıydı!Gaziantep FK çevresinde birleşen futbolseverlerin tribünleri renklendirmesi mutlu etti beni. Çünkü, yıllardır bu atmosferi özledik, Gaziantep olarak futbolda başarıyı özledik. Takım mağlup durumda dahi olsa tribünlerin desteği, tezahüratı ve coşkusu mutlu etti beni. Bu birliktelik, bu güç olduğu sürece O eski günleri yeniden yaşayacağız. Yeter ki; Sumudica'nın doğru taktik ve doğru isimlerle sahaya çıkması gerekiyor. Kanatları kullanamayan bir takımdan ne beklersin! Ancak kendini savunan bir takım bu denli oynar! Sonuçta da rakibin yıldız isimleri istediği gibi oyunun evirdi çevirdi gollerini attılar!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Teke Arşivi