GAZİANTEP FK, NEREDE HATA YAPIYOR?

Gaziantep FK, ilk yarıda topladığı 24 puanın meyvesini yiyor… İlk yarıda alınan puanlar bugün rahat konumda olmasını sağlıyor bu takımın. Gel gelelim, ligin ikinci yarısına. Şu ana kadar 9 maçta 8 puan alan bu takım 1 puan ortalamasının altına inmiş durumda. Yani, Sivasspor galibiyeti olmasa, Trabzonspor ile Göztepe beraberliği olmasa bugün bu takım potanın içerisinde olacak. Haa, iş işten geçmiş değil. Alt sıradaki takımlar kazanırken sen kaybediyorsun. Üstelik, kalan 8 haftada hep alt sırada bulunan takımlarla mücadele edeceksin. Bunun için biran önce önlem alınmalı, biran önce toparlanmalı bu takım. “Ne oldum” havasına girilirse o zaman sıkıntı olacaktır. Çünkü, kalan 8 maça bakıldığında rakipler; Ankaragücü potadan çıkmak istiyor, Galatasaray şampiyonluk mücadelesi veriyor, Antalyaspor rahatlamak istiyor, Denizlispor üst sıraları hedefliyor, Konyaspor aynı keza… Kayserispor, Kasımpaşa ve Malatyaspor… Bunlarda kümeden kurtulmak istiyen rakipler. O nedenle; bu takımlara karşı alacağın her sonuç çok önemli…

GAZİANTEP FK DENİZ, YEMEYEN KERİZ
İkinci yarıda sadece 8 puan alabilen Gaziantep FK, ilk yarıdaki performansından uzak ve görüntüsü sıfır… İyi oynuyor gibi gözüküyor ama, neticede çokta iyi değil. Uyutan bir görüntüsü var bu takımın. Ama ne hikmetse bu kulüpte paralar bir saniye bile geciktirilmiyor. Sumudica’ın söylediği gibi, “Bir kulüp düşünün; oyuncularının maaşlarını ödeyip, geciktirmemek için gününde ödeme yapıyor. Primlerini zamanında ödüyor”.. Evet işte en büyük sorun burada. Türkiye’nin tek borçsuz kulübü olmanın yanında futbolcuların alacakları gününde tıkır tıkır ödeniyor.
Haa yetmedi, Türkiye’de sadece Gaziantep Futbol Kulübü’nde 13 yaş kategorisinden başlayarak tüm kategorideki futbol takımlarına prim dağıtılıyor. 19 yaş kategorisinde takım bin TL prim alıyor. Yetmedi, alt yapının başındaki şahsiyet kendini başarılı göstermek için üçüncü ligden transfer yapıyor. Gönderilen oyuncuları kurtarıcı olarak yeniden alıyor. Ama şunu düşünmüyor, alt yapıdan bir tane oyuncu yetiştirdi mi? HAYIR… Çünkü, kendini başarılı göstermek istiyor ama, ne yaparsa yapsın bunu başaramayacak… Türkiye’de hangi alt yapı takımları uçakla gidip geliyor ve yetmedi, alt yapıdaki zihniyet oyunculara tatil yaptırıyor. Bu kadar savurganlık, bu kadar başı boşluk olunca bırakın A takım oyuncuları da rahat olsun.
İşte burada hata yapıyor Gaziantep Futbol Kulübü. İyi oynamış gibi gözüksede kötü oynuyor bu takım. Bizlerin görevi dingil kırılmadan yol göstermek. Biran önce bu savurganlığa çözüm bulunmazsa ben gelecekten ümitli değilim… A takımda primler, alacaklar günü gününe ödenirker, alt yapıda bol bol prim dağtılıyor. Bunların önüne geçmek gerekiyor bence…
Sumudica bugün bangır bangır bağırıyor ve “Bir kulüp düşünün; oyuncularının maaşlarını ödeyip, geciktirmemek için gününde ödeme yapıyor. Primlerini zamanında ödüyor. Ama oyuncularımız cezasını çekecek” derken bir mesaj veriyor. Önlem alınmazsa, bu kadar para çar-çur edilmezse iyi olur. Çünkü, burası beytülmal… Yönetim harekete geçmesi gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Teke Arşivi