BUNDESLİGA EMSAL OLDU

İki aydan daha fazla oldu futbolu izlemeyeli, çok büyük bir sektör olan ve büyük bir endüstri olan futbolun hayatımızda ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu herhalde anlamışızdır.
Türkiye'de Süper Lig'in 12 Haziran'da TFF 1. Lig’in de 19 Haziran'da başlaması bekleniyor. Şimdilik böyle bir karar alındı. Bizde biran önce meşin yuvarlağın yeşil zeminde olmasını temenni ediyoruz.
İşte böyle bir ortamda Almanya Bundesliga ligi başladı. Büyük bir heyecanla renklin camın karşısına geçerek hasretimizi dindirmeye çalıştık. Almanya ligi Karlsruher-Darmstadt maçıyla başladı. Güzel ve keyifli maç oldu.
Haa.. Merak ettiğim koronavirüs salgını nedeniyle maçların nasıl oynanacağı idi. Tabi bazı önlemler alınmış futbolda. Kimse kimseyle temas halinde değil. Futbolcular kendi önlemlerini alıyor. Kulübede sosyal mesafeye dikkat ediliyor, maske takılıyor, gol sevinci sonrasında bir yumak olmuyorlar, değişik sosyal mesafe sevinci yaşıyorlar. Üstelik tartışma konusu olan top toplayıcı çocuklar da yok. Görevliler topları kenarda belirli yerlere koymuş ve futbolcular kendileri alıyor. Zaten normalde de böyle olması lazım. Ve oyuncu değişikliği 5'e çıkmış. Ama, bir seferde 2, diğer seferde 2 kez oyuncu değişebiliyor. Bir kezde bir oyuncu değiştirebiliyor takımlar. Yani tek tek oyuncu değiştirmek yok. Normal sezonda olduğu gibi üç kez oyuncu değişikliği için maç duruyor.
Hani dedik ya; artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Nasıl hayat şartları değişecekse futbolda aynı keza. Bazı kurallar artık böyle olacak. Öyle yüksek maliyetli transferleri bırakın, kimse har vurup harman savuramayacak.
Ama şu bir gerçek, futbolu gerçekten çok özlemişiz. Almanya Bundesliga ligi bir emsal olacak. Yeter ki, Türkiye'de de önlemler alınsın. Diğer ülkelere göre koronavirüs salgını mücadelesinde daha başarılı olan ülkemizin bu işinde üstesinden geleceğine inanıyorum. Türkiye Futbol Federasyonu yönetiminin de gerekli plan ve projeleri yaparak bu işi başaracaklarına inanıyorum. Çünkü, kulüplerin gelecek sezon planları için biran önce sahaya inmek gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Teke Arşivi