Mustafa Özzorlar

Mustafa Özzorlar

Para değil, iyi yönetim gerek!

Gaziantepspor'un düşüşüyle birlikte 2 yıldır süperligden uzak kalan Gaziantep, Gazişehir ile bu özlemine son vermenin mutluluğunu yaşıyor.
Çünkü; Süperlig demek gönül verdiğin büyük takımları Gaziantep'te izlemek demek! Süperlig; deplasman taraftarların şehir ekonomisine katkı demek! Süperlig; ulusal basında yer almak demek! Süperlig; belkide Avrupa demek! Ama asıl şu nokta önemli, süperlig demek artık cebinden para harcamaya gerek yok demek!

SÜPERLİG BÜYÜK FIRSAT
Alt liglerden üst lige çıkmak isteyen takımlar, maddi anlamda federasyon gelirlerinin üzerine para bulmak gerektiriyor. Ama süperligde mücadele eden ekiplerin, paradan çok iyi bir yönetime ihtiyaç duyuyor. Geçtiğimiz günlerde açıklanan federasyon gelirlerine şöyle bir baktığımda, en az parayı ligden düşen ve 6 galibiyet ve 9 beraberliği bulunan Akhisarspor almış ve bu para 72 milyon TL. Mesela Bursaspor, küme düşmesine rağmen şampiyonluk apoleti olduğundan dolayı ekstra 3.3 Milyon TL ile birlikte toplamda 87,8 Milyon TL para aldığı açıklandı. Hadi Başakşehir çok başarılı olduğu için dikkate almayalım, 93,3 Milyon TL alan Malatyaspor'un Uefa biletinin karşılığı ise tam 7,2 Milyon TL olduğu düşünülürse, süperligde parayla çok işiniz yok demektir. İyi bir yönetim, doğru transfer politikalarıyla kendi yağında kavrulmak mümkün, her yıl 1-2 kişi de alt yapıdan çıkarabiliyorsan kulübü artıya çıkararak ve daha iyi şartlarda tesisler ve altyapı yatırımları yapılabilir. Bu açıdan süperlig, sadece şehir için değil, Gazişehir ve Gaziantep spor yatırımları içinde büyük bir fırsattır.

KONUKOĞLU İYİ YÖNETİM KURMALI
Sayın Adil Konukoğlu, gerek maddi gereksede manevi açıdan Gaziantep'i büyük fedakarlıklarla süperlige taşıdı. Bunu kimse inkar edemez. O günün şartlarında belkide yönetim listesini oluştururken paralı yönetici vasfı önemli bir etkendi. Ama artık paralı yönetici olmaktan daha önemli bir kriter lazım. Futboldan anlamak, zeki hamleler yapabilmek, ikili ilişkileri yüksek, kriz ortamlarını yönetebilen ve takımın gelirlerini titizlikle koruyup gözetecek kişiler olması gerekiyor. Çünkü yukarıda bahsettiğim gibi süperlig gelirleri, her yıl takımların üstüne koyarak yürüyebileceği bir platform. Bunun iyi analiz edilip, yönetici kadrosunun bu çerçevede kurulması, her anlamda hem takım, hemde şehir için büyük önem arz etmektedir. Çünkü biz süperligden ayrı kaldığımız ve gerçekten içimizi acıtan Gaziantepspor'un yaşadığı süreç, kesinlikle bir yönetimin mirası enkaza çevirmesinden başka bişey değildir. Bu şehrin yeri süperlig, her anlamda bizim o platformda olmamız gerekiyor.
Bu bilinçle hareket edilebilmesi temennisiyle, hoşçakalın!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Özzorlar Arşivi