M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

ZOKA…!

Aylardır evinde kazanamayan Gaziantep,Bülent Uygun’la lige tutunmaya çalışan Kayserispor’u ağırladı.Oynayanlardan çok oynamayanlar gündemde.Kayserispor’da Henrike,Şamil,Kaptan Umut yok.Gaziantep’te sakatlara cezalı Diarra ve Jefferson’da eklendi.Sumudica’da tribünde.
Kayserispor’da dörtlünün arasına Djedje’nin girmesi ile defans güvenliği ön planda.Gaziantep’te çift santfor ile altı puanlık maçı kazanmak istiyor.Konuk ekip pas yaparak,daha fazla da geri pas yaparak rakibin maç başı rüzgarını kolaylıkla durdurdu.İlk çeyrek orta alan mücadelesi şeklinde geçti.
Kayserispor iyi kapanınca Gaziantep hızlı hücum şansı da bulamadı.Güray ve Oğuz iyi marke edildi.Kanattan ziyade orta alandan sürpriz çıkışlar yapması planlanan Twumasi başarılı olamadı.Mensah’ın sakatlanması Bülent Uygun’un planlarını bozdu.Rienstra oyunda.İki takımda tempoyu yükseltemedi.Oyun sık sık faullerle durdu.İkinci çeyrekte de pozisyon yazmadık notlarımıza.Twumasi soyunma odasının yolunu tutunca Kenan oyuna dahil oldu.Muhammed ve Kayode’nin yakın mesfeden dokunuşları gol için yeterli olmadı.İlk bölüm karşılıklı birer şut atılarak sona erdi.
İkinci perdeye de iki takım yine temkinli başladı.Kayserispor yine oyunu kendi alanında kabul etmeye devam etti.Buna rağmen Gaziantep kanat atakları yapamadı.Ceza sahasına girmekte ve şut atmakta başarı gösteremedi.Bu bölümde de tempo hiç artmadı.Pas hataları çok,didişme var,pozisyon üreten yok.Kaleciler rahat.
Son yarım saate girerken hiç varlık gösteremeyen Muhammed yerini Pawlowski’ye bıraktı.Bu değişiklik etkisini gösterdi.Rakibin gol atmak için ileri çıktığı anda Kayode’nin derinleme pasına Güray çok güzel vurdu ve tabela değişti.
Gol Kayserispor’lu oyuncuların konsantrasyonunu alt üst etti.Çok geçmedi bu kez kanada hareketlilik getiren Pawlowski’nin pasına Kayode ceza alanı içinde dokundu fark oldu iki.
Daha sonraki dakikalarda farkı azaltmak için Kayserispor’un gayretine Gaziantepspor defansı set çekti.Bu arada tabii ki defans güvenliğini de askıya aldılar.Ve Gaziantep forveti hemen cezayı kesti.Kenan’ın düşürülmesi ile kazanılan penaltıyı Kayode,kaleci Lung’un çabasına rağmen gole çevirdi.Gaziantep taraktarı aylar sonra tabelada üç rakamını gördü.
Ligin en zayıf halkası Kayserispor bir anlık motivasyon kaybı ile Gaziantep’in en iyi yaptığı avlama taktiği Zoka’yı yuttu ve kaybetti.
Gaziantep ise en iyi yaptığı aksiyon olan kontra ile dördüncü haftadaki Beşiktaş maçından aylar sonra evinde kazandı.Hem de uzun süre sonra gol yemeden üç attı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi