M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

KELEBEĞİN RÜYASI

Denizlispor'un liderliği Gençlerbirliği'nden devir aldığı 1nci ligde, Gazişehir İstanbulspor deplasmanında.Geçen haftaki şoku atlatmak isteyen kırmızı-siyahlılarda; Ahmet,Yalçın,Jefferson sakat.Üstüne üstlük Segbefia ve Del Valle cezalı.Beş maçtır kazanamayan ev sahibinde ise Akaminko sakat.

Karşılaşma adeta golle başladı.Onur'un ortasını Clesio, Kubilay'a rağmen kafa ile filelere gönderdi.Golle birlikte oyunu rakip alana yıktı Gazişehir ve çok geçmeden golü buldu.Kerim ortaladı Chabbi, kaleci Alperen'in hatalı çıkışı ile birlikte kafa ile eşitliği sağladı.

Gazişehir oyunu kendi alanında kabul edince,ev sahibi ayağa kısa paslarla rakip alana kolay geçti.Kerim, Chabbi'ye daha yakın oynadı.Konuk ekip kaptığı toplarla gol arama planlamasında. Golleren sonra tempo düştü.İki takımda pozisyon üretmekten uzak kaldı. Gazişehir tek kollu boksör gibi.Oğuz'un desteği ile Oğulcan birazcık kıpırdasa da İgor etkisiz.Notlarımıza goller dışında pozisyon yazamadan ilk perde kapandı.

İkinci perde de aynı görüntülerle başladı.Oyunu kendi alanında kabul etmeye devam etti konuk ekip.İstanbulspor rahat rahat ceza alanına kadar geldi.Ama son vuruşlarda acemilik yaptı.

Birazcık tempo yapınca Gazişehir golü de buldu. Kerim orta,arka direkte kendini unutturan Elmar Bjarnason dokundu,tabela değişti.Son otuza girerken Fatih Tekke; Halil İbrahim ve Cajic hamlesini yaptı.Hamle etkisini gösterdi ev sahibinin baskısı arttı.Konuk ekip rakibin boşalttığı alanlara kontratak şansı yakaladı ama çoğunu kullanmaktan aciz kaldı.Bazısında da kaleci Alperen dikkatli idi.

Son yirmiye girerken Mehmet Altıparmak;yeni transfer Erhan oyuna aldı,Oğulcan duşta.Oyun dengelendi ama Gazişehir rakibe son darbeyi indirecek aksiyonu bir türlü gösteremedi.Ve hala kendi sahasında tedbirli.Bu bölümde İgor daha gayretli.

Dakikalar azaldıkca ev sahibinin baskısı iyice arttı. Vuruş beceriksizlikleri devam etti.Konuk ekip tecrübesi ile bu şuursuz baskıdan kurtulup,ileri çıkacak insiyatiften uzak bir oyun sergiledi. Oyuna sonradan giren Halil İbrahim;önemli bir pozisyonu değerlendiremedi ama uzatmanın son dakikasında kafa ile tabelayı eşitledi.

Gazişehir kan kaybetmeye devam ediyor.Tamam eksikler var,transfer hala tamamlanmadı fakat,hedefi olan bir takımın bu derece basiretsiz,korkak ve vurdumduymaz oynama hakkı olmamalı.Herkes kendine bir güzel çeki düzen vermeli,yoksa kelebeğin rüyası çabuk biter.

Hatırlatalım istedim!!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi