M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

BU TERAZİDE BİR TERSLİK VAR..!

Son altı haftada bir kez kazanabilen Gaziantep’in teknik direktörü Sumidica;Milli maç arasını “Transfer isterim” diye ağlayarak geçirdi ve Antalya deplasmanındalar.Müzmin sakatlara bu kez Morais’te katıldı.
Antalyaspor ise son dört maçında puan alamayınca Tomas takımın başında ve yeni bir formasyonla sahadalar.
Tempolu başladı karşılaşma.İki tarafta defans güvenliğinden çok direk kaleye gitme çabasında.İlk tehlikeyi d Güray’la Gaziantep yarattı.Ev sahibi ceza alanına çok sık yaklaştı ama final paslarındaki isabetsizlik konuk ekip defansının çabuk toparlanmasını sağladı.Sangare sağ kanadı etkili kullandı.Amilton’da rakip defansı hayli zorladı.Çok sayıda duran top şansı da buldular ama kullanamadılar.Kaleci Günay’da etkili kurtarışlar yaptı.
Zaman zaman hızlı çıkan Gaziantep’te Twumasi’nin şutunun direkten dönmesi ile şansız bir an yaşadı.Tatlı sert oynayan konuk ekip bir an üç sarı kart gördü.Oyunu genellikle kendi sahasında kabul eden Gaziantep yine hızlı çıktı.Kazandığı korner sonrası karambolde Djilobodji boş vaziyette dokundu ve tabela değişti.
Sakatlanan Amilton yerini Blanco’ya bıraktı.Ev sahibinin ilk bölümün sonlarındaki baskısında kaleci Günay başarılı hamleleri ile gole izin vermedi.
İkinci perdeye de hızlı başladı Antalyaspor.Ceza alanında baskı da kurdu.Ama başta Tosca olmak üzere Gaziantep defansı çok yerinde müdahaleler yaptı.Diarra çalışkan,Furkan etkisiz,Jefferson emniyet subabı.
Ev sahibi bir türlü Amilton’un çıkmazdan önceki hücum etkinliğini yakalamadı.Baskıda devamlılıkta olmadı.Final paslarındaki tercih yanlışlığı ve pas hataları gol bulmalarını önledi.Üstelik şutlarda da isabet oranları düşük kaldı.
Gaziantep ise skoru koruma telaşı ile hep kapandı.Orta alanları Diarra dışında oyundan düştü.Bahadır’ın sakatlığı ile ikinci kez şansızlık yaşadı ev sahibi.
Temposu düşen orta alan için Sumudica;Chibsah ve Pawlowksi’yi oyuna yollayıp,Twumasi ve Furkan’ı yanına aldı.Bu da Antalyaspor’un tüm hatları ile oyunu rakip ceza alanına yıkmasını önleyemedi.
Ev sahibi çok baskılı gözükse de dişe dokunur pozisyonda üretemedi.Meşin yuvarlakla bu kadar çok topla buluşan takımın bu kadar az pozisyon üretmesi ancak beceriksizlikle açıklanabilir.
Bu kadar çok çalışan Antalyaspor hak ettiği golü günün başarılı ismi Nazım Sangare’nin kafa vuruşu ile buldu.Ve uzatma dakikalarında Charles’in direkten dönen şutu üç puan almalarını önledi.
Bu furbolun terazisinde bir terslik var.Ve Gaziantep hak etmediği puanla ayrıldı sahadan.Bu futbola tek puan çok bile…!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi