M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

GÜÇ MÜ…AKIL MI..?

Gaziantep Futbol Kulübü sıralamada bir basamak üstteki Beşiktaş’ı konuk etti.Cezası biten Sumudica;Olkowski ve Vetrih’i,Sousa ve Morais’e tercih etmiş.
Topla daha çok oynayan taraftı konuk ekip.Oyunu kendi sahasında kabul eden Gaziantep,baskı ile rakibi ceza alanına sokmamakta başarılı oldu.Uzun toplarla da defansın arkasına sarmaya çalıştı.İki ekipte sağ kanatlarından etkili idi.İlk çeyrekte hakem Yaşar Kemal Uğurlu’nun Rosier’in Maxsim’i biçmesine seyirci kalması dikkat çekti.
Sakatlanan Welinton yerine Montero’ya terk etmesi Beşiktaş defansının balansını bozdu.Beşiktaş topa hükmetmeye devam etti.Hakem bu kezde kaleci Ersin’in Dicko’yu devirmesine ters düdük çalarak rengini belli etti.
Gaziantep rakibin pas hatalarını değerlendirdiği anlarda hızlı çıkmaya çalıştı.Dicko çalışkanlığı ile rakip defansı hayli yıprattı.Mirallas ve Aboubakar yalnız adamlardı.İki kalecide hayli rahat.Larin’in şutunun direkten dönmesi Beşiktaş adına şansız andı.
İlk perde kapanırken Beşiktaş evsahibin yapmaya çalıştığı tuzağa düştü.Uzun topu kovalayan çalışkan adam Dicko’nun şutu kaleciden dönünce Mirallas’a dokunmak kaldı.Hakem “ofsayt” dese de,Gol VAR’ın desteği ile geçerlilik kazandı.
İkinci perdeye Sergen Yalçın hamle ile başladı.Dorukhan ve Oğuzhan soyunma odasında kalırken Mensah ve Sousa oyunda.Beşiktaş baskılı oyununu sürdürmeye devam etti.Gaziantep ise baskı yermiş gibi gözükmesine rağmen rakibi tuzağa düşürmek için çabaladı.Yine bir uzun top,Muhammed kovladı,kaleci Ersin’in hareketini hakem bu kez atlamadı ve kırmızı kart Ersin’e ve konuk ekip on kişi.Utku kaleye,Ghezzal kenara.
Eksik olmasına rağmen baskısı devam eden son üçte bire girerken Beşiktaş,organize bir atakla çalışkan adam Larin’le eşitliği buldu.
Ama evsahibinin cevabı da gecikmedi.Oğuz asist,Muhammed vuruş tabela yeniden değişti.Gole rağmen Beşiktaş oyunu forse etmeye devam etti.Geride bıraktığı alanlara ev sahibi uzun toplarla hızlı çıkmaya gayret etti.
Uslanmaz Sumudica yine sart gördü.Şuursuzca bastırmanın bedelini Beşiktaş ağır ödedi.Oyuna sonradan giren Güray’ın pasına Kenan şık vurdu ve fark oldu iki.
Oyunun sonları ve oniki dakikalık uzatmada da Gaziantep akıllı oyununu devam ettirdi.Sonuçta koşan güçlü Beşiktaş değil akıllı bir oyun planı ile rakibi tuzağa düşüren Gaziantep kazandı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi