M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

KAVANOZ DOLUSU NAZARLIK

Geçtiğimiz hafta zar-zor üç puanla tanışan Gaziantep Futbol kulübü Gençlerbirliği’ne konuk oldu.Cezalı Sumudica hücum ağırlıklı bir kadro tercih etmiş.Muhammed,Miralas ve Morais çimende.Ev sahibinde ise Salih yok,golcü Stancu kulübede.
Oyunu kendi sahasında kabul eden Gençlerbirliği’nden Candeias’tan geldi ilk hücum girişimi.Gaziantep ayağa paslarla kolay yaklaştı ceza alanına.Atılan şutlarda kaleci Nordfelt dikkatli.Gazintep oyunu istediği gibi yönlendirip çok sayıda duran top şansıda buldu.Ve ikinci çeyreğe girerken kazanılan penaltı ile Maxsim tabelayı değiştirdi.
Orta sahalar hızlı geçilmeye başlandı.Ev sahibinin cılız hücum girşimleri oldu ise de üçüncü bölgede çok pas hatası yaptılar.Konuk ekip Sousa ile gole yaklaştı ama Kaleci Nordfelt başarılı.Dicko’nun vuruşundaki golü VAR iptal etti.Aynı oyuncu ilk bölümün sonlarında meşin yuvarlağı Nordfelt’e teslim ederek öyle bir gol kaçırdı ki,akıllara zarar.Bu bölümde Gençlerbirliği’nde kaleci Nordfelt ve Candeias,konuk ekipte ise Maxsim öne çıkanlardı.İki takımın santforları Mirallas ile İlker kayıp.
İkinci perde adeta Maxsim’in vuruşunu yine kaleci Nordfelt’in çelişi ile başladı.Bu kurtarış karşılaşmanın dönüm noktası oldu.Eşitlik için temposunu hayli yükselten,ataklarını sıklaştıran Gençlerbirliği aradığı golü, günün başarılı ismi Candeias’ın şık vuruşu ile buldu.Günay çaresiz kaldı.Gol vuruşu kadar Polomat’ın pası da harika idi.
Gaziantep kulübesinden hamle gelmekte gecikmedi.Muhammed ve Sousa çıktı.Güray ve Jefferson girdi.Mert Nobre hemen karşılık verdi.Ayite ve Soner oyunda.Morais’i duman eden Candeias bir türlü durdurulamadı.Kaleci Günay bir golü daha önledi.
Ayite ve Soner’in oyuna girmesi,temposu düşen Gaziantep karşısında hücum etkinliğini katladı ev sahibi.Rakibi iyice bunalttılar.Dicko’nun yerine oyuna giren Kenan’da katkıda bulunmaktan uzaktı.
Temposu iyice düşen konuk ekip ileri çıkmakta zorlandı,rakibin geride bıraktığı boş alanlardan bir türlü yararlanamadı.Gençlerbirliği son dakikalarda fırsat üstüne fırsat harcadı.Yada kaleci Günay üst üste kurtarışlarla gole izin vermedi.Hele Soner uzatmada öyle müsait bir pozisyonu dışarı yolladı ki Gaziantep’li futbolcular bile şaşırdı.
Her iki takımın birer devre oyunu forse ettikleri karşılaşmada birer puanla yetindiler.Diğer iki puanı kaleciler Nordfelt ve Günay kardeşi payı bölüştü.Her iki kaleciye de kavanoz dolusu nazarlık benden..!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi