M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

ÖKSE OTU

Son haftayı farklı Beşiktaş galibiyeti ile kapatan Gaziantep Futbol Kulübü,milli ara sonrası Denizlispor’a konuk oldu.Ev sahibi beş puanla tehlike bölgesinde.Yedi haftadır mağlubiyet yüzü görmeyen Gaziantep’te Dicko’nun yokluğunda Kenan şans buldu.
Orta alanı iyi parselleyen Denizlispor,Lopez-Sacko ikilisi ile sağ kanadı daha etkili kullandı.Ve ilk çeyrekte rakip sahada daha çok gözüktü.Oyunu kendi sahasında kabul eden Gaziantep,defans güvenliğini ön planda tutarak rakibi tuzağa düşürmeye çalıştı.
İkinci çeyrekte de tempo bir türlü artmadı.Ev sahibi baskılı gözüksede dişe dokunur pozisyon üretemedi.Atamayana atarlar,derler ya hani.Bergdich önemli bir pozisyonu dışarı yolladı.Hemen aynı dakika içinde hızlı çıktı Gaziantep,uzun topu Kenan kovaladı,güzel vurdu.Tabela değişti.
Ökse otuna yakalanıp geriye düşen Denizlispor eşitlik için çok çalıştı.Ama bu gayretleri pozisyona dönüştürülmeden konuk ekip defansı tarafından kolaylıkla önlendi.İlk perdenin sonlarında defansın önemli adamı Kana Bıyık sakatlandı Kubilay oyunda.
İkinci bölümde de aynı görüntüler hakimdi.Topa sahip olan,pas yapan ama pozisyon üretemeyen bir Denizlispor,meşin yuvarlağı rakibe veren ama iyi kapanıp yeniden rakibin boş bıraktığı alanları iyi değerlendirip gol bulmaya çalışan konuk ekip.
Temposuz,heyecansız,pozisyonsuz bir bölümden sonra başladı son yarım saat.Hücum etkinliği gösteremeyen Gaziantep’te;Mirallas ve Maxsim kayıp,Kenan ve Muhammed’in çabası kafi değil.
Son yirmiye girerken Prosinecki’den hamle geldi.Aissati ve Sagal çıktı,Recep ve Mesanoviç oyunda.Ama oyunda değişen bir şey olmadı.Ceza sahasına kadar gelselerde etkili olamadılar.Sumudica’dan oyuna dokunuş geldi.Maxsim ve Muhammed çıktı,Andre ve Furkan oyunda.Mirallas neden oyunda kaldı anlaşılır gibi değil.
Sahada koşuşturma var ama biz notlarımıza posizyon yazamıyoruz.Normal süre biterken zamana oynama değişiklikleri geldi Sumudica’dan.Jefferson ve Cenk oyunda,Mirallas ve Kenan kulübede.
İlginçtir…doksan dakikada izleyemediğimiz hareketlilik uzatmalarda geldi.Önce kaleci Günay mutlak bir golü önledi.Hemen akabinde hızlı çıktı Gaziantep ve Cenk’in şutu direkte patladı.Ve Kenan’ın ilk yarıdaki golü ile üç puan ekledi cebe Gaziantep.
İyi oynamıyor gözüken Gaziantep rakipleri ökse otu ile avlamaya devam ediyor.
İyi valla…!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi