24 PUAN VE İKİNCİ YARI

Noel, izin ve tatil bitti... Önce Antalya kampı ardından Gaziantep'te Sumudica ve öğrencileri. Rahatsızlığı geçen Sumudica kulübede ve kiralık gelen Haydar 18'de... Tabi stada ne zorluklar ve çile çekerek gelen taraftarlar yerini alırken gözler şeref tribününde. Ali Koç gelince hareketlendi tribün. Tüm bunlar bir yana, kazanmayı değil savunmayı önemseyen Gaziantep FK, savunmayı önde tutarak gol yememeyi önemserken konuk ekip Fenerbahçe ise gol atmamayı önemsemiş.
Fenerbahçe'nin Gaziantep FK karşısındaki kadrosu ağır oyun için var. Merkezden adam eksiltecek oyuncu olmadığı gibi, kanatlarda da oyuncu eksiltemedi konuk takım. Gaziantep FK 5'li defans oynadığı için kanatlarda da boşluk bulup, orta yapacak alan bulamadı Fenerbahçe. Bunu fırsat bilen Gaziantep ekibi, kontrataklar gerçekleştirmeye çalışsa da başarılı olamadı. Yani ilk 45 dakika da al birini vur ötekine. Sanki peşin satan esnaf gibiler. Çok rahat ve birbirini yormayan iki takım. Zaten Göçek Hüseyin'in düdüğü susmadı. Oyun oynamaktan çok durdu.
İkinci yarıda da klasik savunma oynar ve % 24 topla oynamayı bırakmazsa Gaziantep golü yer demeye kalmadan önce iptal olan gol, ardından gerçek gol geldi. Korkunun ecele faydası yok demiş atalarımız. Sen rakip kaleye gitmeyi düşünmezsen o zaman rakip senin kalene gelir ve golünü atar sinyor Sumudica... Neyse golden sonra kendine gelen Gaziantep kaybedecek bir şeyi olmayınca üst üste pozisyonlar buldu. Kötü oynayan Fenerbahçe iyice oyundan düşünce Gaziantep FK'nın hızlı ismi Twumasi ortaya çıktı. Ancak pozisyonlar gole dönmeyince gittiği gibi geri geldi ev sahibi. Eh... Sen ilk yarıda topla oynamayı bırakır, Fenerbahçe'ye fırsat verirsen sonuçta bu olur. İlk maç ilk yenilgi ikinci yarıda.. 24 puanın arkasına sığındı bu takım ama, lig yeni başlıyor. Umarım kısa sürede bir şeyler yapılır ve bu takım yoluna devam eder. Çünkü bu şehir süper ligi hak ediyor.Ama, maçtan sonra konuşulanlar, Sumudica’nın söyledikleri, Rumen hocaya söylenenler şaşırttı beni. Birilerine dur deme zamanı. Çünkü, bu kadar suçlayıcı konuşmaların olduğu bir ortamda demek ki, bir bit yeneği var. Yönetimin bunlara önlem almalı lazım. Yoksa, bu takım dedikodular nedeniyle ikinci yarıda bırakın galibiyeti puan bile zor alır. Çünkü, ilk yarıda oynanan futbol ortada. Sonuçlar iyi olabilir ama, görüntü kötüydü..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Teke Arşivi