LİGLER BAŞLAR MI?

Haftalar önce yazdım… “Liglerin şimdi başlaması bir yana, ortadaki tedirginliği ve belirsizliği kaldırın. Ligin kalan 8 maçını 2020-2021 sezonunun başında oynatın” diyede uyardım. Ama, haklı olarak Nihat Özdemir ve Federasyon biran önce 8 maçı tamamlamak istiyor. Ama, bu lig başlar mı? bilmiyorum. Çünkü, Nihat Özdemir’in açıklamalarında bir detay yatıyor. “Şartlar oluşursa” diye. Evet, işte burada biraz duralım. Türkiye’de vaka sayısı bitsede, hayat normale dönsede, futbolda hayatın çokta hızlı bir normalleşme olacağını zannetmiyorum. Yaklaşık 50 gündür takım antrenmanından uzak olan futbolcular lig başlarsa hazır olmayacaklarını düşünüyorum. Yani, sezon başı antrenmanları, yüklemeleri yapılmadığı takdirde ve üstelik futbolcular üzerindeki tedirginlik bitmediği sürece futbol topunun başlama noktasına konulması biraz zor gözüküyor. Haa, Federasyon oynatmak istiyor. Sıkışıklık olmasın diye bunu yapmak zorunda.
TFF yönetimi ve Başkanı Nihat Özdemir’in işinin ne kadar zor olduğunu anlıyorum. Bakan Fatrettin Koca ve Bilim Kurulu topu federasyona attı, artık golü atarlar mı? yoksa ileri bir tarihe mi ertelerler bilemiyorum. Ama, haftalar önce dediğim gibi ligdeki karamsarlığı bitirip, Ağustos ayının başında start verilirse, gelecek sezonun hemen öncesinde maçlar oynanırsa daha mantıklı olabilir.

TAKIMLAR ÇOK ÇALIŞMALI
12 Haziran tarihinde liglerde ilk düdüğün çalacağını düşünecek olursak, teknik adam ve futbolculara büyük iş düşüyor. 1 ay gibi süre var önümüzde. Bu süre zarfında ben takımlarnı kondisyon olarak, takım antrenmanı olarak çok iyi hazırlanması lazım. Çünkü, 50 gündür takım arkadaşları birbirinden uzak kaldı. Bıırakın toplu antrenmanı bireysel antrenman dahi belki yapamayan oldu. Bireysel antrenman takıma ne katkı sağlar oda muamma. Şimdi önümüzdeki sürede çok çalışıp, iyi yüklemeler yapıp yola devam etmek gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Teke Arşivi