M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

AVARA KASNAK

Tatil bitti,futbolla yeniden buluştuk.Ligin ikinci perdesi önemli bir karşılaşma ile başladı.Sıralamanın üçüncüsü Gazişehir,ikinci Denizlispor'u konuk etti. Gazişehir'de defans blokunda kaptan Ahmet dışında üç yeni transfer var. Jefferson ve Yalçın ise sakat.Konuk ekipte ise yeni transferler Kehinde ve Oğuz tribünde.

Oyunu kendi sahasında top yaparak başladı Denizlispor.İki kanatta Ziya ve Burak'la hızlı hücum yapıp Mehmet Akyüz'ü topla buluşturmaya çalıştılar.Ev sahibi ise tedirgin ve ürkek.Rakibin kontratak becerisi nedeni ile aşırı kontrollu oyunu tercih etmiş.Konuk ekip daha ilk çeyrekte iki önemli pozisyon üretti ama kaleci Günay dikkatli çıkışlar yaptı.

Ev sahibi kendi oyununu rakibe kabul ettirmekten uzak kaldı.Rakibin çıkarken yaptığı pas hatalarını değerlendirmek istedi.Oğulcan'ın taşımaya çalıştığı ama çoğunda beceremediği pozisyonlarda ise son vuruş beceriksizliği hakimdi.İkinci çeyrekte de oyunu istediği gibi götüren Denizlispor oldu.Ev sahibinin orta alan oyuncuları üretken olmaktan uzak kaldı.Bunda rakibin Aissati-Deniz-Recep şeytan üçgenini güzel oyunu da etkili oldu.Del Valle zaman zaman egoist olsa da başarılı hamleler yaptı ama ortaları dağa!taşa oldu.Kullanılan kornerlerde etkili olmaktan uzaktı.

İlginçtir "iki takımda şut üretemiyor" diye düşünürken; Segbefia şut attı(38 dak.) ve kaptan Ahmet'in hatasını değerlendiren günün başarılı ismi Ziya takımını öne geçirdi (39 dak). Bu konuk ekibin ilk şutu idi.

İkinci perdeye şuursuz bir baskı ile başladı Gazişehir. Konuk ekip önde olmanın morali ile iyi kapandı,pozisyonda vermedi.Kaptıkları toplarla da gol aradılar. İlk on dolarken Mehmet Altıparmak; Poepon'u alıp Seifedin hamlesini yaptı. Sonrasında Kerim'in kafa şutunu kaleci Adam harika çıkardı. Bu ev sahibinin maçın başından bu yana en etkili atağı idi (63 dak). Del Valle'nin şutunun direkten dönmesi takımı adına şansızlık oldu.

Oyunu istediği gibi götüren Denizlispor ani ataklarda Furkan ve Ziya ile önemli pozisyonlar buldu ama kaleci Günay kurtarışları ile takımını ayakta tuttu. Mehmet Altıparmak son yirmide günün başarısız ismi Oğulcan'ı yanına alıp bek Rıdvan'ı çimene saldı.İlginç!! Bu değişiklik transfer politikasındaki yanlışlığın eseri idi.Yetmedi Segbefia dışarı, yeni transfer Elmar içeri. Tabii değişen bir şey olmadı.

İstek ve arzusu, fizik üstünlüğü, tüm ikili mücadeleleri kazanması ile kalan bölümde de stratejisini başarı ve disiplinle sürdürerek oyunu istediği şekilde sürdürdü Denizlispor.Ve üç puanla maçı bitirdi.

Avara kasnak misali boşuna çabalayan, kendi oyun planını rakibe kabul ettirmekten uzak kalan,rakibin kontra zenginliğini düşünerek maçı kafada kaybeden Gazişehir kaybetti. Beş olan fark ettimi sekiz. Artık çabala dur!!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi