M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

KARDAN ADAM ERİYOOORRR..!

Ankara deplasmanından futbol meleklerrinin yardımı ile üç puanla dönen Gaziantep,Real Madrid şamarı yemiş Galatasaray’ı ağırladı.Gaziantep’te Kayode döndü ama hala üç sakat oyuncusu yok.Konuk ekipte ise Şener,Falcao ve Belhanda yok.Üstelik yorgun ve moralsizler.Fatih Terim’de değişik bir kadro çimene yollamış.
İlk çeyrek denk gitti.Sakatlanan Andone’nin yerini Babel aldı.Meşin yuvarlağa çok daha fazla hükmeden Galatasaray,çok sayıda duran top şansı da buldu ama pozisyon üretemedi.
Gaziantep her zaman olduğu gibi öncelikle rakibi durdurma peşinde.Çok nadir olarak rakip sahaya topu taşıyabildiler.Kazandıkları meşin yuvarlağı uzun kullandıkları içinde çok çabuk kaybettiler.İkili mücadelelerde etkisiz kaldılar yada faul yaptılar.
Galatasaray ısrarla aradığı golü Ömer’in ceza alanı dışından şık vuruşu ile buldu.Golden sonra da konuk ekibin baskılı oyunu ve gol bulma arzusu devam etti.Özellikle sol kanadlarını Emre ile etkili kullandılar.Ve bu Emre’nin pası ile Feghouli tebalayı değiştirdi ilk perde kapanırken.Ev sahibi ise bu bölümü ancak iki isabetsiz şut kullanarak kapattı.
İkinci bölüme Sumudi’ca Olkowski yerine Diarra ile başladı.Diarra’da orta alan etkinliğine pozitif etki yaptı.Oğuz-Güray işbirliği ile sağ kanadı da kullanarak etkili bir oyun sergilemeye başladılar.Twumasi ve Kayode’nin beklenenden uzak bir oyun sergilemesi baskının gole dönüşmesine mani oldu.Galatasaray defansı da inanılmaz başarılı idi.Gaziantep çok sayıda duran top şansı da buldu ama etkili kullanmaktan uzaktılar.
Karşılıklı hamleler de geldi.Ömer yerini Seri’ye,etkisiz kalan Twumasi’de yerini Furkan’a bıraktı.Furkan kurtarıcı olacak sa vay Gaziantep’in haline.Skoru koruma telaşı ile sahasına kapanan konuk ekip zaman zaman da hızlı ataklar yaptı.Bu ataklar da Feghouli’nin üst üste iki şutunu direkler önledi.
Son anlarda ev sahibinin şuursuz baskısı gol getirecek kalitede değildi.Sumudica’nın Kayode yerine Kenan hamlesi de sonucu değiştirmekten uzaktı.
Önce “Galatasaray’a yenilmemiz normal” açıklaması yapan,rakibin 6-0 lık Avrupa macerası sonrası “Galarasaray’ı yenmek için çalışacağız” diyen Sumudica evinde yine kaybetti.
Sumudica 6 maçta 11 puan toplayınca sözleşmesi uzatılmıştı.Son beş maçta ise;Ankaragücü amortisi dahil sadece 4 puan toplayabildi.Yöneticiler iki maç daha kaybederse sözleşme feshine gider mi bilemem.Ama Sumudica’nın kardan adamı eriyor.Sonunda burnunda havuç kalır mı dersiniz…?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi