M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

ŞEVKETMEAP

Uzun zaman sonra iki de iki yaptı Gazişehir.Milli maçlar öncesi bu moralle Ümraniyespor için uçtu İstanbul'a.Kazananın eline joker alacağı bir karşılaşma.Dokuz finalden biri.
Ev sahibi ligin iç sahada başarılı takımlarından biri.Son üç maçı da bu anlamda kazandılar.İdeal kadroları ile sahadalar.Gazişehir'de Jefferson,Branjanson,Yalçın sakat.Kubilay cezalı.Kerim il onbire döndü.Del Valle'nin tribünde olması da ilginç.
İki tarafta kazanmak isteyen bir görüntü veriyor ama bir o kadar da defans güvenliği ön planda.Sow önde baskı yapamadığı için ev sahibi ikinci bölgeye çabuk geçiş yaptı.İlk çeyrekte Ümraniyespor;ikili mücadeleler de üstünlük sağlayarak meşin yuvarlağa sahip olma ve onu kullanma da etkili oldu. Leandrinho ve Atabey ile de rakip defansa zor anlar yaşattılar.
Oyunu kendi sahasında kabul etmeyi daha çok tercih eden Gazişehir,rakibin hatasından kazandığı topları da isabetsiz paslarla çabuk kaybetti. Defansta da Uğur aksadı.İlk çeyrekte olduğu gibi Ümraniyespor kalecisi Burak ikinci çeyrekte de çok rahat.
"Geliyorum" diye bağıran gol son bölüme girerken geldi. Duran toptan doğan karambolda Muhammed Gönülaçar ev sahibini öne geçirdi. Gol Gazişehir sanki alarm oldu.Birazcık kıpırdadılar. Oğulcan müsait bir pozisyonu adeta harcadı. Bu sırada Leandrinho kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonu dışarı atarak takımını iki farka taşıayamadı. Bu konuk ekip için mucizevi şans anı idi. Atamayana atarlar ya! İlk perde kapanırken;Oğulcan'ın geliştirdiği bir atakta Kerim nefis vurdu, skorda denge var.
Düdükle birlikte Ümraniyespor oyunu yine rakip alana yıktı.Sow gayretsiz,takım meşin yuvarlağı onunla buluşturmaktan aciz. Gökhan Alsan kayıp. Tempo giderek düştü,iki takım adına da pozisyon kısırlığı yaşandı.
Son yarım saate girerken ev sahibin golcüsü Leandrinho sakatlandı yerini Andreas'a bıraktı.Sow'la bir kişi eksik oynayan Gazişehir'de;Mehmet Altıparmak'ta "yeter" deyip Poepon'u oyuna yolladı.Hücum etkinliği önemli ölçüde azalan Ahmet Taşyürek'te Madinda'yı çimene yolladı.
Tatsız!tuzsuz geçen yarım saat dolarken,günün etkili oyuncusu İgor'un nefis pasını aynı güzellikte bir vuruşla Kerim filelere yolladı.Yedikleri golle birlikte ev sahibi yeniden üçüncü bölgede görülmeye başladı.Ama etkili bir hücum organizasyonu geliştiremediler.Ümraniyespor'un defans güvenliğini unutup şuursuzca saldırdığı anlarda Gazişehir rakip sahada fırsatlar buldu ama final pasları yeterli değildi.
Leandrinho'nun sakatlanıp çıkışı,etkisiz Sow'un Poeponla değişimi oyunun kaderinin değiştiği anlar oldu.Gazişehir'in skora direnme isteğide alkışlanmalı.
Son zamanlarda "Şevketmeap" rolüne ısınan Kerim'in,İgor'un nefis oyununu ziyafete çevirmesi ile maçı kazandı Gazişehir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi