M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

FUTBOLU YENİDEN OKUMAK

Biri evinde kral,diğerinin deplasmanda bileği bükülmüyor.Kasımpaşa ve Gaziantep Futbol kulübünden bahsediyorum.İstanbul’da kozlarını paylaştılar.
Sumudica rotasyon yapmış Olkowski,Muhammed ve Vetrih’i yanına oturtup Oğuz,Jefferson ve Kenan’ı çimene yollamış.Sağlığına kavuşan Fuat Çapa takımının başında.Kaleci Ramazan,Tırpan ve golcü Koita eksikleri.
Adeta penaltı ile başladı oyun.Uzun pası kovalayan Dicko,Tarkan’dan sıyrıldı kaleci Ertuğrul tarafından biçildi.”Penaltı”dedi hakem Koray Gençerler.Maxsim tabelayı değiştirdi.Sakatlanan Tarkan’da yerini Tırpan’a bıraktı.
Golden sonra da Gaziantep’in etkili oyunu devam etti.Önde baskı yaptılar ve rakibin oyun kurmasına izin vermediler.Ev sahibi Aytaç ve Hajradinoviç ile hücum girişimlerinde bulundu ama dişe dokunur bir pozisyon üretemediler.İlk çeyrekte yine kart gördü Sumidica.Tosca ve Günay’da sarardı bu arada.Kaleci Günay’da Aytaç’a gol izni vermeyerek takımına moral verdi.
İkinci çeyrekte Gaziantep’in çıkarken yaptığı pas hatalarını değerlendirme gayretinde oldu ev sahibi ama yeterli olamadılar.Ve Maxsim yine sahne aldı.Ceza alanı önünden harika vurdu,kaleci Ertuğrul çaresiz.
İki golle moral bulan konuk ekip,rakibin final paslarındaki hatalı tercihleri nedeni ile rakibin ataklarını kolay savuşturdu.
Tabelayı değştirmek için hızlı başladı ikinci bölüme Kasımpaşa.Çok sayıda duran topta kullandılar.Djilbodji-Kana-Tosca üçlüsü hatasız oynayınca,Kaleci Günay’da her zaman ki gibi yerinde müdahaleler yapınca,Kasımpaşa çok fazla etkili olamadı.
Hep yaptıkları hızlı çıkışla yine gol buldu Gaziantep.Atak kornerle kesildi.Mirallas korner,Jefferson kafa ve tabela üç yazdı.
Skor avantajı ile oyunu kendi alanında kabul etmeye başladı Gaziantep.Sumudica;çok çalışan Kenan’ı Muhammed ile,orta sahanın güçlenmesi için Dicko’nun yerine de Vetrih’i oyuna aldı.İyi de yaptı.
Kasımpaşa can havliyle,defans güvenliğini de rafa kaldırarak hücum etmeye başladı.Kaleci Günay sakatlanma pahasına harika müdahalelerde bulundu.Geride boşluklar bırakan rakibi karşısında yine hızlı çıktı konuk ekip.Mirallas’tan pas,Muhammed’den harika vücut çalımı ve süper bir vuruş.Arka dörtlendi böylelikle.
Sonraki dakikalar ve uzatma bölümü aynı görüntülerle sona erdi.Harika bir taktik anlayış,arzulu ve istekli uygulayan futbolcular,oyunun son anına kadar aynı tempo ve disiplinle devam,şık gollerle gelen üç puan.Davranışlarına alışmakta zorluk çeksek te Sumudica futbolu bize yeniden okutuyor..!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi