Mustafa Özzorlar

Mustafa Özzorlar

Vali Gül var! Panik yok!

Gaziantep Valiliğine atanalı 2,5 yıl olan Sayın Valimiz Davut Gül’ün, özellikle bu Korona Virüs alarmı sürecinde verdiği mücadeleyi takdire şayan bir şekilde izliyor ve gözlemliyoruz.
Göreve gelir gelmez “Açık Kapı” ile herkese kapısını açan Gaziantep Valisi Davut Gül, genç, dinamik ve çağdaş bir vali olarak dikkat çekiyor. Özellikle günümüzün en yaygın iletişim ağı olan sosyal medyayı çok iyi kullanan ve vatandaşlarla sürekli iletişim halinde olması, Gaziantep’in sorunlarını bizzat gözlemleme fırsatı bularak ve yaptığı doğru hamlelerle tüm Gaziantep halkının sevgisini kazandığını düşünüyorum.
Korona Virüs sürecinde valiliklere çok büyük işler düştü. Adeta o şehrin yönetimi valilere geçti. Ve bu süreçte valiler, aldıkları kararlar ile ön plana çıktılar. Ben diğer şehirler valilerimizi çok gözlemlememiş olsamda, bu süreçte Gaziantep Valisi Davut Gül, tüm Gazianteplilerin gönlünde taht kurduğunu gözlemliyorum. Hükümetin aldığı kararların doğrultusunda insiyatifli bir şekilde kendi yorumunu katarak süreci yöneten Sayın Gül, bu şehir için büyük bir şans olarak görüyorum. Ve Türkiye’de kararlar ne olursa olsun, Gazianteplilerin özellikle takip etmesi ve ne yapması gerektiği konusunda özellikle Vali Davut Gül’ün uyarı, yorum ve ikazlarını dikkate alması gerekiyor.
Dün gece alınan ve bana göre geç saatte açıklanan sokağa çıkma kararı ve sonrasında yaşanan kaos, izdiham ve paniği bizzat gözlemleyen bir kişi olarak, Sayın Vali DAvut Gül’ün twitter üzerinden yaptığı uyarıları da takip ettim. Ve bugün gelinen noktaya bakıyorum. Gazianteplilerin istisnasız bir şekilde güvenecekleri bir valileri olduğunu gösterdi. Vali Gül’ün dün gece yaptığı uyarılara bakıyorum ve bugün yapılanlara hepsi fazlasıyla örtüşüyor. Ekmek var, hizmet var, kimse aç değil açıkta değil. Bu süreçte hizmet etmesi gerekenler işinin başında, Gaziantep halkı huzurla evinde… Şimdi soruyorum, dün geceki kaosa ve paniğe ne gerek vardı. Çok büyük risk oluşturdular. Bugün o yaptıkları panik nedeniyle pişman olduklarını düşünüyorum. Ve Sayın valimiz Davut Gül’ü canı yürekten alkışlıyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Özzorlar Arşivi