GAZİANTEP FK ŞEHİRLE BÜTÜNLEŞMELİ

Bu şehrin Süper Lig’de bir takımı olmalı diye söylemiştim.. Yine söylüyorum 10 milyar Dolar’a dayanan ihracatı ve 3 milyondan fazla nüfusu olan bir şehrin takımının Süper Lig’de olması gerekiyor. Gaziantepspor’un yok edilmesinden sonra Gaziantep FK iyiki varmış dedik. Çünkü, şehir adına bir takımımızın olması gerekiyordu. İlk sezon büyük çaba ve gayret gösterilmesine rağmen penaltılar sonrası bu takım Süper Lig’in kapısından döndü. İkinci sezon, yine penaltılar ve bu kez şans melekleri bu takımın yanındaydı. Süper Lig’e çıktı ve geçen yıl önemli de başarılar elde etti. Rakiplerin kötü olduğu yıl, avantajı çok iyi kullandı Gaziantep takımı. Ama ne hikmetse, süper ligde olmasına rağmen şehrin benimseyemediği bir takım oldu. Şehirle, taraftarla ve spor kamuoyuyla bu takım bir türlü 2-3 sezondur bütünleşemiyor. Gaziantepspor sonrasında bu takımı sahiplenmek çok zor olsa gerek. Ve aynen öyle oldu. Gaziantep FK, şehirle nedense bütünleşemedi.
Ve.. Herkes şunu görüyor. Tenis kulübünde oturan bir grup zenginin takımı olarak görülüyor. Şehrin benimseyemediği ve araya kimsenin alınmadığı bir takım olarak konuşuluyor. Bu sezon yine Süper Lig’de ve nedense kimse benimsemiyor.
Öncelikle kongre süreci olacak. yeni başkan seçilir veya seçilmez bilemem ama, bu takımın başkandan çok şehirle bütünleşmek gerekiyor. Taraftara kendini nasıl sevdirir, bu takım nasıl benimsenir onun yollarına bakmak lazım. Acaba, bu takımı şehir neden benimsemedi? bunun cevaplarını aramak gerekiyor. Çokta cevaba gerek yok ama, herşey ortada… Gaziantep FK’da alt yapıdan tutunda, A takıma gelene kadar bir sevimsizlik sözkonusu. Taraftar nedense bu takımı bir türlü sevemiyor… İşte bunun nedenleri çok iyi biliniyor ve çözüm üretilmesi gerekiyor. Şimdi önümüzde kongre olacak. Bu kongrede birileri aday olacak veya birileri kendi adamlarını aday gösterecek. Şu anda da öyle bir sidik yarışı olduğunu sesiyorum.. Yani, Gaziantep FK üzerinden yine siyaset yapılacak. Bu siyaset takımın gidişatını etkileyecek. Çünkü, Sumudica bile meydanı boş bulup konuşuyorsa, yönetimi eliştiriyorsa demek ki meydanı boştur… İşte siz bunlara müsade ederseniz, kısır çekişmeden vazgeçmezseniz o zaman zararı ne bu takımı yönetenler, nede bu takımın üzerinden siyaset yapanlar değil kulüp görecektir.
Siz taraftarla bütünleşemez, şehre bu takımı sevdiremezseniz o zaman tek tabanca yola devam edersiniz.. Gaziantep FK’nın ne olursa olsun, şehirle bütünleşmesi gerekiyor. Yoksa… Kendin çal, kendin oyna olur…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Teke Arşivi