M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

AMORTİ

Pandemi sıkıntıları ile bitmişti liğ.Aynı problemlerle başladı yeni sezon.Gaziantep Futbol kulübü de rahat değil.Durmadan "Bırakıyorum" diyen bir başkan,ha bire "İsteyenim var" diyen teknik direktör,kiralık oyuncuları alınca "transer yaptım" diyen bir yönetim kurulu var.Üstelik bir iyi bir hazırlık dönemi de geçirmeden çıktılar Galatasaray karşısına.Yenilerden sadece Andre sahada.
Hızlı başladı ev sahibi.Daha formalar terlemeden Falcao'nun penaltı golü ile öne de geçtiler.Gol onlara moral,Gaziantep'e soğuk duş oldu.Galatasaray topla daha çok oynama isteğini hiç kaybetmedi.Konuk ekip sadece rakibin pas hatalarından faydalanarak topla buluşabildi.Hızlı çıkma istekleri de olmadı,çünkü o tip oyuncuları yoktu.Duran top fırsatlarını da Galatasaray defansı kolaylıkla önledi.
Orta alan mücadelesi arttı.İki takımda da pas hataları çoğaldı.Gaziantep orta alan oyuncuları;rakibi karşılamada da,oyunu rakip alana yıkmada da Maxim dışında etkisiz kaldı.Ev sahibi Emre Kılınç'la tabelayı ikiledi.Gaziantep;in nadir geliştirdiği hızlı atakta Djilobodji öyle bir gol kaçırdıki akılla ziyan.
Baskısını giderek artıran ev sahibi karşısında kaleci Günay adeta tek başına direndi.Üst üste yaptığı kurtarışlarla formda olduğunu işaret etti.Fakat Falcao'nun golünde onunda yapacak bir şeyi yoktu.Kayode'nin yerine alınan Andre topla buluşamadan ilk perde kapandı.
Sumudica üst üste hamlelerle başladı ikinci bölüme.Kenan,Kubilay duşta kaldı.Jefferson ve Cenk oyunda.Farkı azaltma gayreti gözlendi kısa bir süre.Yeni transfer Andre topla ilk buluşmasında şık bir gol attı ceza alanı dışından.Topla buluşturulabilirse iyi bir gibi gözüktü.Sonra yine değişiklikler oldu.Furkan,Muhammed ve Kozulj oyuna dahil oldu.Ama konuk ekibin oyun anlayışında da,görev değişikliğinde değişen bir şey olmadı.Zaman zaman etkili olmaya çalışsalarda ceza alanına girmekte zorlandılar,final paslarında amatörce bir acemili vardı.
Skoru yeterli gören ev sahibi tempoyu düşük tutsa da çok sayıda pozisyon da üretti.Ama kaleci Günay geçen seneki formunu devam ettirerek skorun artmasını önledi.Sumudica;farkı önleyen Günay'ın kramponunu cilalamalı.
Özetle beklenneni vermekten uzaktı Gaziantep.Maç öncesi yaşanan gelişmeler zaten bunun sinyallerini vermişti.Kötü futbol da Andre'nin golü amorti olabildi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi