GAZİANTEP FK VE DEĞİŞİM!

Ligin ilk yarısı acısıyla, tatlısıyla, galibiyetiyle mağlubiyetiyle bitti. Ligin yeni takımı olan Gaziantep FK, yaşananlara, görüntü ve performansa bakılırsa aslında çok başarılı bitirdi ilk yarıyı, Toplanan 24 puan aslında yadırganmayacak kadar önemli puan. Çünkü, benim ısrarla 24-25 alınması gerekiyor dediğimde Sumudica bile inanmadı. Ve gelenin noktada toplanan 24 puan var. İlk sezonunda ilk yarıyı bu puanla tamamlamak büyük şans. Çünkü, alt sıralarda bulunan takımların performansı çokta iyi değil. Onlarda kazan kaynarken bizde şimdi rahatlık var.

ŞİMDİ EKSİKLERİ KONUŞMALIYIZ
Aslında 24 puan toplarken hatalarda yapıldı. Sumudica hasta olduğu için bu hafta gelmedi. Hatta, Kasımpaşa maçından sonra ülkesi Romanya’ya giderken “Benim biletimi almayın, ben 5 Ocak’ta Antalya’ya gelirim” dediğini öğrendim. Hasta olabilir, seyahat izni olmayabilir ama, bu söyledikleri benim kafamı karıştırdı. Yani; önceden planlanmış bir program. Malatya maçına gelince. Öyle aham şaham bir futbol oynamadı bu takım. 90’larda korner kazandı. Ve evinde % 41’e % 59 topla oynama fırsatı buluyorsun. Yani alınan bir puan iyi puan beyler… Çok iyi oynanmasada bu takım bir puana şükretmeli.

BU KADAR AGRESİFLİK NEDEN?
Haftalardır yazıyoruz, söylüyoruz… Bir takımın teknik direktörü, futbolcusu, tercümanı ve hatta yedek kulübesi dönüp taraftarla dalaşmaz… Konya’da oldu, Kayseri maçında oldu, yetmedi Malatya maçında yine aynı hareketler. Arkadaşlar, bu taraftar olmazsa siz olmazsınız bunu iyi bilin. Bu kadar agresif olmanın anlamı yoktur. İkinci yarıda umarım yönetim bu tip hareketleri önlem alır. Yoksa, taraftarlar yeni yeni bu takıma ısınmaya başladı, gelmeyebilirler… Benden söylemesi.

SPORTİF DİREKTÖR İŞİ TUTACAK MI?
Yıllardır takip ederim Gaziantep takımlarını; hiçbir zaman Sportif Direktör bu kulüplerimizde başarılı olamadı. Şimde yeni bir hamle ve yeni bir isim. Galatasaray alt yapısında güzel işler yapan, futbolun içerisinde gelen Fatih İbradı geliyor. İnşallah tutar. Tabi, yönetimin tavrı, yönetimin desteği çok önemli. Çünkü, alt yapıyı çok iyi bilen, futbol camiasını çok iyi tanıyan ve üstelik Fatih Terim gibi bir dünya markasının yanında çalışmış bir isim. Ben Fatih İbradı’ya imkan verilirse, alt yapı üst yapı teslim edilirse güzel işler çıkaracağına inanıyorum. Çünkü, bu memleketin işi bilenlere ihtiyacı var. Birilerinin arkadaşı olup sorumlu olmak değil, gerçek sorumlu olup helva yapmak gerekiyor.

KİM KİMİ KANDIRIYOR
Geçen haftaydı, böbürlenerek yapılan bir açıklama. “Tam 10 futbolcumuz milli takıma çağrıldı” diye… Gülmekten kendimi alamadım. Çünkü, öyle bir şey yok. Olmayanı olmuş gibi gösterip insanları kandırmak size birşey kazandırmaz. Nerede gitmiş 10 futbolcu milli takıma bana söylermisiniz. Sırf şahsiyet şirin gözükmek ve sallanan koltuğunu sabitlemek için böyle bir girişimde bulundu. Doğru söylerse, ve alt yapıdan A takıma bir oyuncu veremediğini açıklarsa ne olur? Varın siz düşünün. Kısa vadede günü kurtarmak yerine, bilgili, kültürlü ve diploması olan birinin olması lazım. Ve üstelik her yıl olağan birşeyi yeniymiş gibi göstermek doğru değil. Kulübün ciddi olan bir paylaşım sistemini kullanıp insanları kandırmak ayıp değil mi? Üstelik bu milli takım kadrosu değil, milli takım hiç değil. Bölge karmasına seçme yapılıyor, her yıl Adana’da organize ediliyor. Ve milli takım kadrosunda şu anda kimse yok. Onun için, böyle şeylere kanmayın ve kandırmayın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Teke Arşivi