TEHLİKE DEVAM EDİYOR TEMKİNLİ OLMAK LAZIM!

Korona sonrasında ilk maçlar oynandı, önlemler alındı, tedirginlik ortadan kaldı. Bundan sonraki sosyal hayatta değişim olduğuna göre futbolunda böyle oynanacağı aşikar… Onun için, durmaktan oynamak daha iyi diye düşünüyorum. Ve nitekim öyle oldu. Sakatlıklar oldu, kartlar oldu ama en üzüldüğü olay Muslera gibi bir kalecinin sakatlanması oldu. Çünkü, kalesinde Türk futboluna renk katıyordu. İnşallah biran önce yeniden sahalara döner.
Gaziantep Futbol Kulübü cephesine baktığımda nasıl 3 ay önce ligi noktaladıysa, istikrarsız bir görüntü sergilediyse, Pazar günü aynısı oldu. Yani, Gaziantep Fk’da pek değişen olmamış. Kaldığı yerden devam ediyor.
Maçın ilk 20 dakikası sahada var, sonrasında rölantiye bağlayan bir takım sahada. Sumudica, iyi futboldan bahsediyor ama bu takım futbol oynamıyor benden söylemesi. Böyle bir ortamda, böyle bir futbolla bir puan almakta başarı olsa gerek. Gaziantep FK, üç ay öncesindeki alışkanlığını halen bırakmamış gözüküyor. Futbol adına kocaman bir sıfır… Haa, şans melekleri yanında olunca böyle puanları topluyor.
Fakat, Süper Lig’de hiçbirşeyin garanti olmadığını söylemek isterim. Bakın, alt taraftaki takımlar can derdine düştü. Gaziantep Fk’nın da alt taraftan pek uzaklaştığını söylemek doğru olmaz. 33 puanı görüp rahatlamak veya rehavete girmek belkide bu takım için büyük bir kayıp olabilir. Çünkü, kalan 7 maçın 6’sını alt sıradaki takımlarla oynayacak bu takım… Antalya, Kasımpaşa, Denizlispor, Konyaspor, Kayserispor ve Malatyaspor…
İşte bu saatten sonra dikkat etmek gerekiyor. Bu takım tedbiri elden bırakıp, “Nasıl olsa biz ligde kalırız” havasına düşerse biraz sıkıntı çekecek gibi. Çünkü, kalan 7 haftada 6 maçı alt sıradaki takımlarla oynayacaksın. Kasap et derdinde, koyun can derdinde olacak.
Sumudica’nın söylediği gibi 2-3 puan alınırsa ligde kalırız mantığını silin. Önce kazanmak için sahaya çıkın. Sonra ne gelirse bereket versin. İlk sezonunda yukarılarda olmak çok önemli. Haa, “Biz ligde kalırız” derseniz ve “2-3 puan bize yeter” derseniz o zaman son 3-4 haftada sıkıntılara hazır olun. Benden uyarması…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Teke Arşivi