M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

FUTBOLUN TERAZİSİ

Bu sezon ilk defa bir koltuğa dört karpuz sığdırdı Gazişehir.Zirve inadını da bilelemiş oldu.Bu kez İzmir'e kanatlandı.Rakip evinde son üç maçını kazanan Altay.Ligin gol kralı(22 gol) Paixao'da kozları.Patos ve Murat eksikleri.
Gazişehir'de kart cezalısı Gökhan yok,sakatlığı düzelen Bjarnason ve Sow'un yerine Poepon çimende.
İki takımda kontrollu başladı.Gazişehir pas yaparak üçüncü bölgeye gitmeye çalıştı.Orta alanda müthiş bir mücadele var.İlk çeyrekte Kerim'in şutunu kaleci Aydın'ın kornere çelişini hafızamıza aldık.Oyunu kendi sahasında kabullenen Altay Kappel ve Putsila ile hızlı atak yapma isteğinde.
Gazişehir topla daha fazla sahip olsa da ikinci çeyrekte tempo düştü.Islak zeminde pas hataları çoğaldı.Tam "kaleciler rahat" derken;Paixao ceza alanı dışından şanına yakışır vurdu,Günay seyretti,tabela değişti.
Golden sonra konuk ekibin baskısı arttı.Üst üste isabetsiz şutları var.Altay ise kontra denemelerini artırdı.İlk bölümün son anlarında Yasin elle oynayınca,hakem Murat Güzenge beyaz noktayı gösterdi.Suskun golcü Poepon skoru eşitledi.
İkinci perdeye ev sahibi etkili başladı.İbrahim Akın ile de çok sayıda duran top kullandılar.Ulaş'ın kafa şutu kadar kaleci Günay'ın müdahalesi de harika idi.Müthişsin Günay!!
Gazişehir bu bölümde topu sahiplenmede beceriksiz.Çoklukla Oğulcan ve İgor'la yapılan ani hücum girişimlerinde ise pozisyon ve pas yanlışları oldu.Ortalar da yerini bulmaktan uzak.
İlk hamle Altay'dan geldi.İbrahim çıktı,Furkan sahne aldı.Kerim bir türlü müsait durumdaki arakadaşlarına pas aktaramadı.Şutlarında ise çerçeveyi bir türlü bulamadı.Altay ani bir atakta Ferhat'la gol şansı buldu ama kaleci Günay yine başarılı.
Veee geldik sona çeyreğe.Orta sahalar çabuk geçilmeye başladı.Pas hataları çoğaldı.Adeta sıra ile hücum etmeye başladılar.Mehmet Altıparmak kazanmak adına temposu düşen Oğulcan ve İgor'un yerine Erhan ve Kenan'ı oyuna aldı.Değişiklikler konuk ekibe atak üstünlüğü getirdi.Çok sayıda hücum organizasyonu denediler ama gol bir türlü gelmedi.
Ve ben hep "acaba Paixao Gazişehir'de olsa sonuç ne olurdu" diye düşündüm durdum.İki takımda kazanabilirdi,ama puanlar paylaşıldı.İkişer puan sa rakip takımlara gitti.
Ne denir ki!.futbolun terazisi bu kez "eşitlik olsun" dedi!.!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi