M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

MAXİM…AND…MAXSİM..!

Son iki maçını kayebetmişti Gaziantep.Onbir maçtır kaybetmeyen Sivasspor’u ağırladı.Yeni transferler Sousa ve Maxim çimende.Konuk ekipte golcü Kone ve Fernando eksik.
Adeta golle başladı karşılaşma.Sivasspor bastırırken ev sahibi duran top şansı ile buldu golü.Defanstan seken topa Maxim düzgün vurdu,fileler havalandı.
Yediği gole rağmen konuk ekip kısa paslarla ilk çeyrekte oyunu forse eden taraf idi.Gaziantep her zaman olduğu gibi Djilobodji’de defansın arasına alarak iyi kapandı.
Sivassspor ikinci çeyrekte de meşin yuvarlağa hükmetmeye devam etti.Gaziantep rakibin hücum edereken yaptığı pas hatalarını değerlendirerek hücum şansı aradı hep.Ev sahibi kanatları iyi kapattı,Emre ve Erdoğan’a şans tanımadı.Orta alanda yeni transfer Souza’nın katkısı ile Hakan ve Mert’in defans arkasına sürpriz koşunlarına izin vermedi.
Son çeyreğe girerken Uğur’un defanstan dönen ortasına Mert güzel vurdu,lider eşitliği yakaladı.Ama Sivasspor’un sevinci kısa sürdü.Ev sahibi takım en iyi yaptığı işi yaptı yine.Kaptıkları topla hızlı çıktılar,Maxsim kendi sahasının ortalarından taşıdığı topla Muhammed’i ceza alanınada buluşturdu ve onun vuruşu ile fark oldu iki.Yetmedi…yine Maxsim,Kayode’nin pasını ceza alanının dışından doksana taktı.Kaleci Samassa topu ancak filelerden çıkarırken gördü.
İkinci bölüme de konuk ekip kısa paslarla oyunu rakip alana yıkarak başladı.Gaziantep’te aşina olduğumuz düzende oynadı.Ceza alanına girmekte zorlanan Sivasspor uzaktan şutlar denedi ama isabet oranı hayli düşüktü.Üstelik Günay üst üste kurtarışlar yaparak rakip forveti adeta yıldırdı,çaresiz bıraktı.
Son yarım saate girerken Rıza Çalımbay;puan almak için tüm riskleri alarak,Yasin ve Skuletic’i oyuna yolladı.Fatih ve Goiano duşa gitti.Sumudica’da skoru koruma adına;forvet Güray ve Kayode’yi çıkarıp Diarra ve Chibsah’ı çimene gömderdi.Böylelikle orta alanı güçlendirdi.
Sivasspor baskısı giderek arttı.Adeta tek kale oynanmaya başladı karşılaşma.Yatabere’nin direkten dönen kafa şutu onlar adına şanssız andı.Gol için defans güvenliğini askıya alıp saldıran Sivasspor kolayca ev sahibinin tuzağına sazan gibi düştü.Yine hızlı çıkan ev sahibi önce Maxsim’le sonra da oyuna yeni giren Kenan’ın şutları ile kalesinde iki gol daha gördü.Fark oldu mu dört..!Kim derdi ki;ligin en az gol yiyen kalecisi Samassa beş gol yiyecek..?
İşin özeti,yeni transfer Maxsim attı(iki gol,iki asist)…kaleci Günay tuttu.Ligin zirvesi de yeniden dizayn oldu..!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi