M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

UMUTSUZLUĞUN UMUDU!

Futbol karşılaşmalarına hep koşarak,heyacanla giderim yıllardır.Gaziantepspor'un içler acısı halinden sonra iştahımı Gazişehir'le artırmıştım.Onun da son zamanlardaki perişen hali seyir iştahımı adeta perhize soktu.Her şeye rağmen "Görev!görevdir" deyip geçtik TV'nin karşısına.

Rakip son oniki karşılaşmasında bir kez tek puanla yetinmiş ve diğerlerini kazanmış Osmanlıspor. Üstelik beş haftadır gol yemiyor.Mehmet Altıparmak Ankara'da eski takıma dönmüş. Segbefia,Ahmet,Mehmet kadroda.Yenilerden bir Oğuz ve Sow çimende.

Her iki takımda rakibi tartma düşüncesinde olunca dengeli başladı oyun.Al gülüm ver gülüm.İlk çeyrek bitmeden günün başarılı ismi Oğuz'un nefis pasına,aynı güzellikte vurunca Kerim tabela değişti bir anda.

Golle birlikte ev sahibi kanatları Burhan ve Ayuk'la kullanarak oyunu rakip alana yıktı. Gazişehir defansının dengeli ve özverili oyunu Osmanlıspor'un net pozisyon üretmesine engel oldu.Üstelik ani çıkışlarla rakibi de zorladılar.Orta alan mücadelesi arttı,faul düdükleri çoğaldı.İlk perdenin sonlarında ünlü golcü Sow öyle net bir pozisyonu harcadı ki sanırım yöneticilerin başında saç kalmadı.Sow güçsüz ve futbolu unutmuş.

İkinci bölüme Oğuz'la önemli bir fırsatı kullanmayarak başladı konuk ekip.Ve hemen Osman Özköylü'den hamle geldi. Sina ve Ayuk kenarda, Beykan ile Privat oyunda.Ev sahibi meşin yuvarlağı iyi kullanarak, Beykan'nın da desteği ile baskıyı artırdı.Fakat Ahmet ve Mehmet'in katılımı ile defans dengesini inanılmaz onaran Gazişehir defansı fırsat vermedi.Üstelik son otuza girerken Sow bu kez boş kale yerine dışarı atarak takımının rahatlamasına set çekti. Kehinde'ye O'nu tercih edenler kızarmıştır umarım.

Dakikalar ilerledikçe Osmanlıspor defans güvenliğine aldırış etmeden tüm hatları ile yüklendi. Fakat net pozisyon üretmekten uzak kaldılar. Yılmaz Vural benzeri hareketleri çoğalan Osman Özköylü bu kez Galip'i oyuna aldı, Merthan duşta.Mehmet Altıparmak durur mu!O da Sow'a "yeter artık" dedi ve Kenan çimende.

Son yirmi de orta alanlar çabuk geçildi. Baskıyı azaltmak için Mehmet Altıparmak;Kubilay ve Uğur'u oyuna gönderdi. Segbefia ve Kerim yanında.Rakibin gol için bilinsizce yüklendiği anlarda Gazişehir çok sayıda kontra yaptı.Final paslarında telaş yerine akıllılık olsaydı,lider hiç tahmin etmediği bir skorla karşılaşabilirdi.Ve ev sahibinin uzatma dakikalarındaki baskısını akıllıca savuşturan Gazişehir'e;Kerim'in altın golü üç puan ve ötesini getirdi.

Gazişehir aylar sonra takım gibi oynayıp, fizik gücünü tüm maça yayınca,iyi mücadele edince ve hepinden önemlisi çimene yüreğini koyunca kazanmasını bildi. Bu üç puan umutsuzluğun umuda çevrilişi oldu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi