M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

FİYASKO

Seksen günü geçmişti ayrılık. Ve döndük yeniden futbola. Gaziantep Ankagücü’nü ağırladı. Ev sahibinde sakat ve cezalı yok. Maç başlamadan hakem Mete Kalkavan’dan kart gördü Sumudika
Karşılıklı ataklar var ilk dakikalarda. Muhammed ile gole yaklaştı Gaziantep. İlk çeyrekte tempo bir türlü yükselmedi, pozisyon da üretilemedi. İki takım da ceza alanına girmekte ve şut mesafesine yaklaşmakta zorlandı.
Üstelik topu kullanmada devamlılık sağlayamadı takımlar. Aheste giden karşılaşma Kulisic’in Max’imi düşürmesi ile kazanılan penaltı ile hareketlendi. Max’im vuruşu ile takımını öne geçirdi. Kaleyi bulan ilk şutun gol olması ile de fazla değişen bir şey olmadı. Orta alan mücadelesi ön safhada, kaleciler rahat.
Son çeyrekte konuk ekip daha etkili, Djilobodji’nin hatasını değerlendiren Rodrigez’in şutu üst direkten dönünce Gaziantep Klübesi rahat bir nefes aldı. Ev sahibi Kayode ve Muhammed’i bir türlü bitirici noktalarda buluşturamayınca başka gol de olmadı.
Ankaragücü ikinci bölüme daha etkili başladı. Üst üste duran top şansı da buldular. Kullandıkları üst üste kornerlerden birinde defanstan seken topa Scerione harika vurunca takımına eşitliği getirdi. Golden sonra Sumudica’dan üçlü hamle geldi. Kenan, Diarra ve Jefferson oyunda Güray, Sousa ,Muhammed duşa.
Değişikliklere rağmen kırmızı siyahlılar oyuna bir türlü ağırlığını koyamadı. Konuk ekip ani ataklarla ikinci gol için çok çalıştı. Kaleci Günay üst üste kurtarışlar yaparak rakibin gol hevesini kırdı. Kırmızı siyahlılar isabetli pas yüzdesini yükseltemedi. Ceza sahasına girmekte becerikli olamadıkları gibi şut atma şansı da yaratamadılar. Ankaragücü kalecisi Friedrich’in eline neredeyse top değmedi.
Tüm maç boyunca kaleyi bulan tek isabetli şutu penaltıdan atabilen birr takımın futbolu da tam anlamı ile fiyaskoydu. Böyle bir futbol ile bir takımın maç kazanması fiyasko olurdu. Nitekim kazanamadılar. Başkan Büyükekşi “bırakıyorum” deyince oyuncular da ligi bırakmış. Hadi Hayırlısı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi