Operasyonların adamı Cengiz Zeybek Neler Yaptı..?

Türkiye gündemi korona virüsü ile çalkalanırken bir anda gündemi değiştiren bir operasyon yapıldı. Operasyonun başında Emniyet Müdür Cengiz Zeybek vardı. Sosyal medya üzerinden hükümete ve belirli kesimlere operasyon yapan sosyal medya hesabı sahibi Hüseyin Y. başarılı bir operasyonla ele geçirildi.

Hürriyet gazetesinden Nedim Şener’de önceki gün yazdığı köşe yazısında HüseyinY.’yi ayrıntılı olarak anlattı. 34 sayfalık emniyet ifadesinde ayrıntılı bir şekilde ilişkilerini anlatan Hüseyin Y.’nin diğer bağlantıları kısa sürede ortaya çıkacak. Ama gerçek şu ki Devlete karşı suç işleyenlerin peşini hiçbir zaman bırakmayan Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek’in 15 Temmuz kalkışmasından öncede yaptığı operasyonları şöyle bir gözden geçirdim. Emniyet Müdür Cengiz Zeybek bakın neler yaptı:


FETÖCÜ ASKERE DARBE
O dönem Adana Emniyet Müdürü olan Cengiz Zeybek'in, emniyetin kullandığı frekansa girip darbe bildirisini okuyan FETÖ'cü askere haddini bildirdiği ortaya çıktı.
Tarihe geçecek telsiz konuşmalarında askerler, mukavemet gösterecek polislerin vurulacağı tehdidinde bulunurken, Ana telsizin başına geçen Zeybek, polis frekansına girip bildiri okuyan askerlerin yerlerinin bulunup, operasyon yapılması emrini veriyor..

FOTOĞRAFLARI KALDIRTTI
Adana’da görev yapıp, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/ PDY) soruşturmasında tutuklanan Hüseyin Çapkın, Mehmet Avcı ve Ahmet Zeki Gürkan’ın fotoğrafları, İl Emniyet Müdürlüğü’nün web sitesi ve makam girişindeki panodan kaldırıldı. FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe teşebbüsünün ardından başlatılan soruşturma kapsamında 2002-2003 yılları arasında görev yapan Hüseyin Çapkın, 2011-2012 döneminin Emniyet Müdürü Mehmet Avcı ve 2012-2014 arasında Adana’da görev yapıp daha sonra merkeze alınan Ahmet Zeki Gürkan tutuklandı. Eski emniyet müdürlerinin tutuklanması üzerine, Adana Emniyet Müdürlüğü’nü yürüten Cengiz Zeybek, web sitesi www.adana.pol.tr’deki ’emniyet müdürlerimiz’ albümü ile makam girişinde bulunan panodaki fotoğraflarını kaldırttı.

ÇATIŞIN TIR’LARI VERMEYİN

FETÖ’nün ‘7 Şubat MİT kumpasının yıldönümünde Suriye’deki Türkmenlere yardım götüren MİT TIRlarını durduran FETÖ’cülerle yaşananları dönemin tanıkları anlattı. 19 Ocak 2014’te FETÖ’cü savcılar Adana Sirkeli’nde TIR’ları durdurup MİT personeline kelepçe taktı. Adana İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, emniyet müdürünü arayarak “Gidin o tırları alın. Gerekirse çatışın ama ellerinden alın” emrini verdi.

TEM EKİPLERİ ENGELLEDİ
İki operasyonda da hedefine ulaşamayan FETÖ eli daha da yükseltti. Suriye’deki Türkmenlere yardım götüren MİT TIR’ları, 1 Ocak 2014 günü dönemin Kırıkhan Başsavcısı Yaşar Kavalcıoğlu’nun talimatıyla jandarma tarafından durduruldu. TIR’da inceleme yapmak için olay yerine giden savcı, dönemin Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’e takıldı. Lekesiz’in talimatıyla Hatay Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi ekipleri olay yerine giderek savcı ve jandarmaya müdahale edince TIR yoluna devam etti. TIR’da arama yapamayan Kavalcıoğlu, dönemin Adana özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Özcan Şişman’ı arayıp durumu bildirdi. MİT TIR’ları davasında yargılanan Kavalcıoğlu 15 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

TAKÇI ATILDI
Jandarma ekiplerini TIR’ın dorsesinden indirip arama yapılması ve görüntü alınmasını önleyen polis ekipleri, savcı Takçı’yı da TIR’dan inmesi için uyardı. Direnen Takçı, “Ben savcıyım inmem” dedi. Bunun üzerine FETÖ’cü savcı yaka paça TIR’dan indirildi. Bu esnada yerden kaldırılıp plastik kelepçeleri çözülen MİT personeli, polis ekiplerine “Üçüncü TIR’ımızı Adana’ya doğru kaçırdılar” dedi. Zırhlı araçla bir tim özel harekat polisini yola çıkaran emniyet müdürü, “Bulduğunuz yerde gerekirse çatışmaya girin, TIR’ı alın” emrini verdi. Bütün bunlar yaşanırken olay yerinde bulunan jandarma ekiplerinden bir yarbay telsizle anons geçerek TIR’ın uygun bir kavşakta durup beklemesini söyledi. Bir terslik olduğunu anlayan FETÖ’cüler, duran TIR’ın dorsesine çıkıp arama ve görüntü almaya başladı. Ancak hızlı hareket eden özel harekat polisleri, jandarma ekiplerini TIR’dan uzaklaştırdı.

MİDE BULANDIRICI İLİŞKİLER

Nedim Şener’in Köşe yazısı ise aynen şöyle: “Twitter hesabımda anlattım. Ama olmadı, 1 milyona yakın takipçiyi arkasına taktı ve inanılmaz yalanlarına, algı operasyonlarına alet etti. Nihayet o hesabı en etkili şekilde kullanan ve daha önce de Emniyet mahrem imamı olarak FETÖ örgütü yöneticiliğinden tutuklanan Hüseyin Yılmaz isimli şahıs Gaziantep’te yakalandı. 34 sayfayı bulan ifadesinde, hesabı nasıl açtığını, örgütün talimatıyla hangi mesajları yazdığını, kimlerle, hangi siyasetçilerle, medyacılarla işbirliği yaptığını tek tek anlattı. Böyle bir FETÖ’cüye muhtaç hale gelmiş olan partilerin, siyasetçilerin, medyacıların halini okudukça midem bulanıyor. Yalana ve operasyona bu kadar mı teşne olunur... Hani siyaset halka hizmet, gazetecilik halka bilgi vermekti. Meğer algı operasyonu aracıymış bunlar için. Ben onları ‘şeytanın kara kutusu’ konusunda uyardım, onlar şeytanın oyuncağı olmayı seçtiler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi