M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

SOSA'N YOKSA!.!

Milli maç sonrası Gaziantep Trabzon'da. Eksikleri hayli fazla. Morais, Tetteh, Güray ve Muhammede yok. Mehmet Erdem, Jefferson ve Chibsah şans buldu. Sumudica yine üçlü defans ve kalabalık orta saha tercih etmiş. Evinde sekiz haftadır tek puan kaybeden Trabzonspor'da Abdülkadir Ömür ve Obi Mikel sakat.
Ev sahibi kaptan Sosa'nın organizasyonu ile hızlı başladı.Meşin yuvarlağa da hükmettiler ve erken gol buldular.Uzun bir pas Sörloth yakaladı pas ve Sturridge nefis vurdu,tabela değişti erken erken. Kaleci Yuri çaresiz.
Gaziantep yine uzun toplar denedi ama Trabzonspor defansı rakibi çözmüş tuzağa düşmedi. Ev sahibi ayrıca ikili mücadelerde de bariz üstünlük sağladı. İlk çeyrek biterken ilk golün kopyası geldi Trabzonspor'dan. Bu kez Sturridge asist, Sörloth gol. İki uzun top iki gol ev sahibi adına.
Gaziantep zaman zaman topa sahip olma şansı bulsa da rakibin baskısı ile meşin yuvarlağı olumlu kullanamadı. Ceza alanına yaklaşamadı,şut atamadı.İlk yarının son çeyreğinde biraz canlandı konuk ekip.Rakip sahada daha çok gözüktü. Nadir yakalanan fırsatlarda ise direği ve kaleci Ugurcan'ı geçemedi.
İkinci perdede de oyuna iyi başladı Gaziantep.Semeresini de Kayode'nin fırsatcılığı ile çaldığı top sonrası Jefferson'un vuruşu ile gördü.Fark bire indi hemen.
Trabzonspor da zaman zaman uzun top kullanmak zorunda kaldı rakip orta alanı çabuk geçemeyince.Etkili oldukları anlarda kaleci Yuri başarılı gözüktü.İki takımda hücumda devamlılık sağlayamadı.
Ve Ünal Karaman'dan hamle geldi.Orta sahayı güçlendirmek adına Doğan'ı çimene salarken temposu düşen Sturridge'yi yanına aldı.Sumudica'da boş durmadı.Hata yaptı Mehmet Erdem'i duşa yollayıp Pawlowski'yi oyuna saldı.Maçın kırılma anı idi.Ev sahibi o alanda istediği gibi oyunu yönlendirdi.
Tempo bir türlü artmadı.İki takımda final paslarında beceriksizdi.Ama sahneye Sosa çıktı.Uzaklardan öyle bir vurdu ki,top yön değiştirip kaleci Yuri'yi de devirdi.Fark yeniden iki.Konuk ekip şuursuzca gol için yüklenirken yine aynı kanattan bu kez Yusuf Sarı tabelayı değiştirdi.Ve bir Kayode klasiği izledik.Rakibe dirsek ve kırmızı kart.Gaziantep on kişi.
Tüm istatistiklerini olumlu yönde geliştiren Gaziantep,ilk otuz dakikadaki pasif oyunu,Mehmet-Pawloswksi değişikliği ve defans zaafiyeti nedeni ile farklı kaybetti.Tabii bir de Sosa faktörü var. Oynadı, oynattı!atırdı, attı ve takımını üç puana taşıdı. Ünal Karaman-Sumudica!.Jefferson-Sosa! Başka söze gerek varmı!?

Â

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi