M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

ÖPÜLESİ ELDİVEN…!

Teknik Direktörü tartışılan,son beş maçta sadece bir puan alabilen Konyaspor Gaziantep’i ağırladı.Konuk ekipte son haftalarda başarısız.Onlarda sadece bir kez üç puanla tanıştı.
İki tarafta olası mağlubiyette olacakları tahmin ettiğinde yenilmeme düşüncesi ön plana çıktı ilk çeyrekte.Kaleciler rahat,orta alan mücadelesi fazla.Pozisyon üretilemedi.Ev sahibi pas yaparak Gaziantep uzun toplarla üçüncü bölgeye gitmeye çalıştı.Tempo bir türlü yükselmedi.
Paslarda isabet sağlanamadı,şut mesafesine iki takımda yaklaşamadı.Konyaspor’da Bajic,Gaziantepte Kayode topla buluşturulamadı.İkinci çeyreğe Kaleci Günay-Jefferson tartışması ve kadro dışı bırakılıp sonra hemen affedilen Pawlowski’nin sakatlanan Furkan’ın yerine oyuna girmesi damgasını vurdu.
İlk bölümün sonunda Konyaspor baskısı adeta tavan yaptı.Miya ve Bajic’in iki şutunda kaleci Günay inanılmaz kurtarışlar yaptı.Kaleci Serkan’ın bir kez olsun rahatsız edemeyen konuk ekip adına notlarımızı pozisyon yazamadan ilk bölüm bitti.
İkinci perdeye de atak üstünlüğü alarak başladı Konyaspor.Gaziantep ise atak düşünmek yerine sadece iyi kapanma peşinde.Pawlowski’nin kanatta kalıp orta alana yardım etmeyişi orta alan zafiyetini hayli artırdı.Kontra düşünceleri de pas hataları nedeni ile başlamadan bitti.
Ve son yarım saatte Aykut Kocaman’dan Shengelia hamlesi geldi.Hayli gol kaçıran Miya kenarda.Konyaspor baskıyı artırdıkca artırdı ama ceza alanına girmekte zorlandı.Gaziantep ise kapandıkca kapandı.Günay-Tosca-Kana ve Diji dörtlüsü inanılmaz başarılı.
Rakibin tüm hatları ile yüklendiği ve zaman zaman defans güvenliğini zaafa uğrattığı anları konuk ekip iyi kullanamadı.Hızlı çıktıklarında kazandıkları duran top şanslarını da olumlu kullanamadılar.Ve ev sahibi son yirmiye girerken Bajic öyle bir gol kaçırdı ki akıllara zarar.Baştan beri takımını inanılmaz destekleyen tribünlerin bile sabrı taştı.
Sumudica uykusundan uyandı ve Pawlowski’yi tekrar yanına alıp Kenan’ı oyuna gönderdi.Hücum etkinliği birazcık arttı.Kenan ve Jefferson’un şutları yanı sıra üst üste kornerler kazandı konuk ekip.
Aykut Kocaman’ın çok fırsat harcayan Balic ve Ö.Ali nin yerine yaptığı Hurtado ve Daci hamleleri oyunu iyice rakip alana yıkmalarına sebeb olsa da son vuruşu yapma konusunda hayli beceriksiz oldular.
Oyunu baştan sona üstün götüren Konyaspor; fırsatları cömertçe harcayıp kaleci Günay’ı da geçemeyince tek puanla yetinmek zorunda kaldı.Sumudica tek puana zaten razı idi.Ve Sumudica;Bajic ve Miya’ya teşekkür etmeli,Günay’ın kramponlarını temizleyip eldiveni öpmeli…!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi