M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

NE KADAR BUĞDAY O KADAR EKMEK

Son üç deplasman karşılaşmasından sadece bir puan çıkarabilen Gaziantep,evinde onbir maçtır kaybetmeyen Başakşehir’e konuk oldu.İki takımda ideal kadrosu ile çimende.
Daha ilk atakta bir golden oldu Gaziantep.Twumasi’nin şutu direk dibinden döndü.İki takımda orta alanda baskı yaparak rakibin oyun kurmasını önlemek peşinde.Başakşehir Aleksic ve İrfan Can’la,Gaziantep Maxim ile oyun kurmak istedi.İlk çeyrek biterken kaleci Günay Crivelli’nin şutunu harika önledi.
Başakşehir topla daha fazla oynuyor görüntüsü verse de konuk ekip te pozisyon üretmekten geri kalmadı.İkinci çeyrekte Morais’in kayarak vurduğu topu kaleci Günay’ın elle tutması tam bir acemilikti.Aleksic’in vuruşu barajdan dönünce Günay affoldu.
Son çeyrekte ev sahibi daha baskılı gözüktü.Çok sayıda korner ve duran top şansı da buldular.Gaziantep defansı dikkatli idi ve yerinde müdahaleler yaptılar.Bu arada hızlı ataklarda yaptılar ama notlarımıza alacak pozisyonlara dönüşmedi.İlk bölümün sonlarında Visca ortaladı,kaleci Günay boşa çıktı,Skrtel kafa top direkte patladı.Ev sahibi için şansız an.Ve eşitlik bozulmadı ilk bölümde.
İkinci perdeye Demba ba hamlesi ile başladı Okan Buruk.Elia kenarda.Ve hemen Visca’nın şutu direkten döndü bu kez.Ev sahibinin baskılı başlangıcı golle süslendi.Demba Ba pas Clichy şut,top filellerde.
Golden sonra Gaziantep’in atakları da oldu ama ilerde çoğalamayınca sonuç alınamadı.Üstelik Demba Ba’nın çapraz koşuları konuk ekibin balansını bozdu,eşleşmeler şaştı.Sonrasında İrfan Can’ın uzaktan harika vuruşu ile ikinci gol geldi.
Uyandı Sumudica.Kenan ve Diarra oyunda,Kayode ve Güray kenarda.Girenler doğru olsa da çıkanlar soru işareti kafamızda.Temposu düşen Sousa ve Maxsim’le Gaziantep orta sahası kevgire döndü.Ama aynı Maxsim’in pası ile Kenan farkı bire indirdi.
Fakat ev sahibinin durmaya niyeti yok.Yine orta sahayı çabuk geçtiler.Aleksic şut,kaleci Günay çeldi..Demba Ba tamamladı,fark yeniden iki.Sonraki dakikalarda karşılıklı ataklar vardı.Ev sahibi adına Berkay’ın attığı gol VAR la iptal edildi ve maçı Başakşehir üç gol üç puanla tamamladı.
İlk yarıda başa baş mücadele eden Gaziantep,ikinci yarıda Okan Buruk’un oyuncu hamlesine ve saha içi organizasyonuna Sumudica çözüm üretemeyince mağlubiyet kaçınılmaz oldu.
Ne kadar buğday,o kadar ekmek yani...!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi