Mardinli çocuklara moral ve motivasyon

Motivasyon Otobüsü Projesi, kırsal bölgelerde eğitim gören öğrencilere ve sevgi evlerinde kalan çocuklara yönelik kişisel gelişim alanında eğitim imkanı sağlayan bir proje. Projenin mimarı Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Simav Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Kudret Armağan. Motivasyon Otobüsü ile Türkiye’yi il il gezen Kudret Armağan, köy okullarında okuyan öğrencilere motivasyon, iletişim ve teknolojik gelişmeler konusunda gönüllü olarak eğitim veriyor. Türkiye’yi dolaşmaya devam edeceği açıklanan Motivasyon Otobüsü, kırsal bölgelerde yaşayan çocukların hayatlarına katkı sunarak vizyonlarını genişletmeye ve doğuştan sahip oldukları yaratıcılıklarını kaybetmemelerini sağlamayı hedefliyor.

Anadolu’yu karış karış gezen Motivasyon Otobüsü geçtiğimiz günlerde Mardin’deydi. Mardinli işadamı Murat Kutay Yıldırım’ın kurucularından olduğu ABK Holding ve Kutay Grup sponsorluğunda Mardin’e gelen Motivasyon Otobüsü üç gün boyunca kentteki köy okullarını ziyaret ederek öğrencilerle buluştu. Kentte coşku ile karşılanan Motivasyon Otobüsüne Mardin Büyükşehir Belediyesi, Mardin Ticaret ve Sanayi Odası, Mardin TOBB Kadın Girişimciler kurulu ev sahipliği yaptı.

Motivasyon Otobüsü üç günlük Mardin programı kapsamında, Necmi Karataş Uygulama Okulu, Ortaköy Okulu, Bilge İlkokulu, Eryeri Ortaokulu, Göllü İlkokulu, Gökçe Ortaokulu, Mazıdağı Bilge Köyü ve Derik Pirinçli Köyü Ortaokulu’nda öğrenciler buluştu. Dumlupınar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Kudret Armağan, öğrencilere motivasyon, iletişim ve teknolojik uygulamalar konusunda eğitim verdi, sonlardan gelen soruları yanıtladı. Öğrenciler eğitim esnasında ayrıca, ASELSAN Kıdemli Uzman Mühendisi Sibel Kasap ve Aselsan Tasarım Mühendisi Yiğit Akkuş ile canlı bağlantıya geçerek sohbet etme ve merak ettikleri soruların yanıtlarını alma fırsatı da yakaladı.

Mardinli işadamı Murat Kutay Yıldırım’ın kurucularından olduğu ABK Holding ve Kutay Grup sponsorluğunda gerçekleşen üç günlük etkinliğin ardından Mardinli çocuklar bol bol moral depoladı ve motivasyon kazandı. Sadece öğrenciler değil, projenin mimarı Öğretim Görevlisi Kudret Armağan ve projenin diğer görevlileri de Mardin’de gördükleri ilgiden memnun kalarak, eğitime katkı yolundaki motivasyonlarını artırdılar. Sonuç itibariyle hem projenin mimarı ve görevlileri, hem sponsor firma hem de Mardinliler açısından son derece güzel ve başarılı bir etkinlik oldu.

Hep söylüyoruz. Eğitim bu toplumda yaşayan herkesin ortak sorunu. Çünkü eğitim, sadece Milli Eğitim’e bırakılmayacak kadar önem arz eden bir konu. Bu nedenle de eğitim alanında bir taş üstüne taş koyan herkesi alkışlamak istiyorum.

Özellikle öğrencilerde farkındalık yaratan, yeni ufuklar açan, vizyon kazandıran projelere her türlü desteği vermek gerekiyor. Motivasyon Otobüsü projesi ile Mardinli çocuklar ASELSAN mühendisleri ile tanışma imkanı buldu. Belki de bu proje sayesinde gelecekte bu çocuklardan birileri ASELSAN’da mühendis olarak görev yapacak ve ülkesine hizmet etme gururunu yaşayacaktır.

Eğitimle ilgili projelerin daha fazla artması umuduyla, bu güzel etkinlikte emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali Babat Arşivi