ÖNCE DURDUR, SONRA VUR

Gaziantep Futbol Kulübü'nde taşlar yerine oturuyor. Yeter ki; yönetimsel sıkıntı çıkmasın. Sumudica kendi sistemini takımına oturttu gibi. Takım ise birbirine uyum sağlamış gözüküyor. Yani, istedikleri gibi oynuyor, oyunu yönlendiriyorlar. Dicko yok ama, Mirallas kadroda. Morais yok ama Vetrih var sahada. Eksikler olmasına rağmen Gaziantep FK Denizlispor karşısında hem istekli, hemde haddini bilerek akıl dolu bir oyun oynadı. Sumudica görüyorum ki, gerçekten takımını mantıklı çalıştırıp, maçlara hazırlıyor. Üstelik maç esnasında da verdiği taktikle de takımının kazanmasını sağlıyor.
Denizlispor deplasmanında aynı taktik ve oyunla sahaya çıkan konuk takım kazanmayı bildi. Rakibi durdurup ve kendi sahasında kabul eden Gaziantep Futbol Kulübü, kontraatakla golü buldu. Kenan Özer'in hızlı oluşu, kendisine Güray aynı hızla asist yapması golü beraberinde getirdi. Gaziantep FK, golden sonra oyundan düşmeyip, aynı mücadele ve hırsla oyununa devam etti. Nihayetinde renkli camın karşısında ikinci golü de bulur düşüncesi ve görüntüsüyle izledik maçı. Haaa, 1-0 olsun bizim olsun.. Öylede oldu.
Yukarıda söylediğim gibi Sumudica'nın akıl dolu taktiği, futbolcuların bireysel özellikleri birbirine uyum sağlayınca kazanan Gaziantep oluyor. Denizlispor deplasmanından alınan üç puan ve yükseliş bence yadırganmayacak bir çıkış. Emeği geçenlere teşekkür etmek gerekiyor...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Teke Arşivi