M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

GÖZLERİM SIĞMIYOR YÜZÜME..!

Gazişehir Sivas'ta.Sumudica kazanan takımı bozmamış.Üçlü savunma ile de orta alanı kalabalık tutmaya çalıştılar.Ev sahibi Erdoğan ve Emre ile kanatlardan atak geliştirmeye çalıştı.Gazişehir ise uzun toplarla Kayode'yi savunma arkasına sokma girişiminde.
Sivasspor meşin yuvarlağa daha çok sahip olsada ceza alanına girmekte zorlandı.İlk çeyrekte sadece Twumasi'nin kafa şutunu kaleci Samassa'nın kornere çelişi kaldı aklımızda.Gazişehir rakibin hücum ederken kaptırdığı topları ise çabuk kaybetti.İkinci çeyrek biterken Emre'nin serbest vuruşunu,kaleci Günay ve direk birlikte önledi.Çok yaşa Kaptan!!
Sivasspor'un gol için bütün hünerlerini sergilediği bir anda uzun topla ceza alanına giren Twumasi jeneriklik bir vuruşla takımını öne geçirdi.Fazla mücadele,pozisyon fakirliği,Günay kurtardı,Twusami attı!ilk yarının özeti.
İkinci bölüme hamle ile başladı Rıza Çalımbay.Cofie'den sonra Fatih'i de yanına aldı.Bu kez Fernando çimende.Ve Fernando kanadı yol geçen hanı yaptı adeta.Ama konuk futbol oynmasa da rakibi ceza alanına sokmamakta hayli başarılı.Ayaklarına aldıkları toplarda ise futbol oynamayı düşünmedikleri için çabuk kaybetmeye devam ettiler.Hızlı çıkmak istese de Gazişehir,final pasları çok isabetsiz oldu.Uzun süre Sivasspor kalecisi Samassa'yı ekranlarda görmek mümkün olmadı.
Son üçte bire girerken skoru koruma telaşına giren Sumudica;Güray'ın yerine Jefferson'un saldı çimene.O'nu da oyunda hiç görmedik ya neyse!!
Gol isteyen,puan isteyen Rıza Çalımbay'dan son hamle geldi.Golcü Kona oyunda.Uzun süre iki kalecide rahat.Çünkü Gazişehir'in rakip kaleye gitmeye niyeti yok,Sivasspor ise ceza alanı civarında dolandı durdu.Çok sayıda korner,serbest vuruş kullandı ama dişe dokunur pozisyon üretemedi.
Sumusica;rakibin böylesine oyun disiplininden uzak bir oyun sergileyerek sadece hücumu düşünmesi karşısında hiçbir şey yapmadı,yapamadı.Ve pozisyon bulmakta zorlanan Sivaspor;bir kanat atağında Erdoğan'nın ortasına Kona'nın kafa vuruşu ile hak etttiği golü buldu.
Son çeyrekte de aynı görüntü devam etti.Futbol oynayarak üç puan için savaşan Ev sahibi,bir puan için çağ dışı oyunla skoru korumaya çalışan Gazişehir.
Gazişehir futbolsuz bir maçı bir puan alarak tamamladı.Twusami'nin attığı gol tombaladan çıktı,Günay'da çinko yaptı.Benim ise gördüklerim karşısında gözlerim sığmıyor yüzüme!!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi