DUYGULANDIRAN GÖRÜNTÜ!

Zor ve kritik bir zamandan geçtiğimiz şu günlerde futbol heyecanımız bir tarafa yaşanan sıkıntılar, şehitlerimiz ve ülkemizin zor günlerden geçtiği bir ortamda her şeye rağmen geldi çattı Başakşehir maçı. Haftalardır istikrarsız bir görüntü sergileyen Gaziantep futbol kulübü Avrupa'daki gururumuz olan Başakşehir karşısında yabancıların yoğunlukta olduğu bir kadroyla sahaya çıktı.
Maçtan önce ay-yıldızlı antreman formasını giyerek sahaya çıkarken inanın çok duygulandım. Çünkü zor ve kritik bir dönemden geçiyoruz. Onun için birlik beraberlik olmak ve kenetlenmek gerekiyor. Gaziantep Futbol Kulübü ve Başakşehir oyuncuları ay- yıldızlı formalarıyla ısınırken tribünlerin "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" tezahüratı tüylerimizi diken diken etti. Sonuç ve oynanan futbol bir tarafa işte gerçek görüntü bu olsa gerekir. Yeri geldiğinde rakip olmaktan çok kenetlenmeyi bilen ülkemiz yine el ele vererek gönülden ay- yıldızlı bayrağımızı dalgalandırdı. Herkese birlik beraberlik mesajı verildi.
Şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anarak tüm dikkatimizi Başakşehir maçına çevirdik. Gaziantep Futbol Kulübü yukarıda da söylediğim gibi yabancı ağırlıklı kadrosuyla sahada. Başakşehir takımı ise Avrupa'daki başarısını Süper Ligde lider olarak sürdürmek istiyor. ilk 45 dakikaya bakıldığında karşılıklı ataklar ve direkten dönen toplar vardı. Zaman zaman rakip kalede tehlikeli olan Gaziantep FK pozisyon bulmasına rağmen bunlardan faydalanamadı. Ev sahibi Başakşehir takımı hem tecrübeli hem Kollektif futbol oynayarak güzel bir görüntü sergiliyor. Okan Buruk kendi futbol felsefesini takımına yansıtmış olacak ki, gerçekten de tam bir takım görüntü sergiliyor onlar da. ilk 45 dakikada Gaziantep kalesinde etkili olmasına rağmen Günay'ı geçemediler.
Maçın ikinci yarısına istekli başlayan, gol arayan ve aradığı golleri bulan taraf ev sahibi oldu. Başakşehir ilk yarıdaki kaçırdığı pozisyonları bu kez gole çevirince kazanan taraf oldu. Gaziantep Fk, üst üste gelen gollerle oyun disiplininden koparken bu önemli deplasmandan da eli boş ayrıldı. Tabi gollerden sonra Sumudica’nın müdahalesi ve oyuna olan katkısı hiçbir fayda sağlamadı Gaziantep’e. Okan Buruk ve öğrencileri yukarıda da dediğim gibi kollektif oyuncularını sonuca yansıtmayı bildiler. Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan belli demiş atalarımız. İlk yarıdaki Başakşehir birlikteliği ikinci yarıda golleri de beraberinde getirdi. Ve kazanan taraf oldular. Gaziantep, önemli bir deplasmandan eli boş dönüyor, dilerim Trabzon maçını kazanır…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Teke Arşivi