M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

SİL BAŞTAN..!

Okullar tatile girdi ama futbol işbaşı yaptı.Gaziantep ilk yarıda farklı yenildiği,deplasman karnesi zayıf Fenerbahçe’yi ağırladı.Ev sahibinde Güray ve Tetteh yok.Fenerbahçe’de Hasan Ali,Moses ve Sadık eksik.İki takımda da yeni transfer yok.
Fenerbahçe’nin kontrolunda başladı oyun.Gaziantep ise her zaman olduğu gibi oyunu kendi alanında kabul ederek,hızlı çıkmak istedi.Ama Fenerbahçe defansı çok dikkatli.Daha ilk çeyrekte Oğuz ve Jefferson sarardı.
Mücadele dozu yüksek olsada pozisyon üretmekte ve ceza alanına girmekte zorlandı iki takımda.Duran top şanslarını da olumlu kullanamadılar.Ne Muriç ne de Kayode müsait pozisyonlarda topl buluşturulamadı.
İlk otuzda kaleciler rahat.Fenerbahçe çok sayıda isabetli pas yaparak,meşin yuvarlakla oynamakta rakibine fark atsada ceza alanına girmekte başarılı olamadı.Uzun toplarda ise çok sayıda ofsayta yakalandı.
Tempo bir türlü yükselmedi.İlk perdenin sonlarında baskıyı artıran Fenerbahçe Muriç ve Kraus ile girdiği pozisyonları değerlendiremedi.Zaman zaman da kaleci Günay başarılı hamleler yaptı.Uzatma dakikalarında sakatlanan Jefferson yerini Twumasi’ye terk etti.
Ersun Yenal ikinci bölüme Rodriges hamlesi ile başladı.Tolga duşta.Bu değişiklik etkisini gösterdi.Rodriges’in sürüklediği atakta Muriç’in kaydetiği gol ofsayt gerekçesi ile iptal edildi.Jefferson’un çıkışı ile zayıflayan orta alandaki zafiyeti konuk ekip iyi değerlendirdi.Ve Muriç’in ortasına vurduğu kafa ile Kraus takımını öne geçirdi.
Kayode-Twumasi-Kenan üçlüsünün geriye yardımcı olmamaları orta alan yükünün sadece Diarra-Chibsah ikilisine kalması Fenerbahçe’nin ekmeğine yağ sürdü.Orta alanı çok çabuk geçip rakip defansı zorlamaya başladılar.Sumudica’nın Kenan-Muhammed değişikliği de soruna çözüm üretmekten uzaktı.
Konuk ekipte skoru koruma içgüdüsü ile tempoyu düşürünce oyun bir ara kilitlendi.Gaziantep defans güvenliğini bir tarafa bırakıp Djilobodji’yi ileri salınca konuk ekip yeniden pozisyonlar bulmaya başladı.Gaziantep’te hiç olmazsa bir puan düşüncesi ile çılgınca saldırmaya başladı.Meşin yuvarlak iki kale arasında adeta mekik dokudu.Ev sahibi Twumasi ile öyle bir gol kaçırdı ki tam evlere şenlik.Twumasi’nin bir golü de daha önceki faul nedeni ile iptal oldu.Herkes ev sahibinden gol beklerken Muriç uzatmalarda fırsatcılığını konuşturdu farkı iki yaptı.Ve Fenerbahçe haftalar sonra deplasmanda kazandı.
24 puanı yeterli görüp transferde mehter marşı ile ilerleyen Gaziantep Futbol Kulübü ligin ikinci yarısına da sil baştan başladı.İlk perdedeki Fenerbahçe sonrası yakalanan beş maçlık seri yeniden yakalanır mı bekleyip göreceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi