M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

KEDİ-FARE OYUNU

Henüz galibiyetle tanışamayan Gaziantep Futbol Kulübü,Konyaspor’u ağırladı.Ceza almazsa uyuyamayan Sumidica locada,cezalı Morais ile Mirallas evde,Kenan ve Furkan çimende.
İlerde baskı yaparak rakibin oyun kurmasına izin vermeyerek başlayan Konyaspor erken bir golde buluyordu.Ama kaleci Günay iki kez başarılı.Oyun kurmakta zorlanan Gaziantep,Günay’da beke kaydırılınca kanat akınları sadece sağdan Oğuz’a kaldı.O da çok top ezdi.İlk çeyrekte meşin yuvarlağı daha olumlu kullanan taraf Konyaspor’du.
Miya’nın şutunda yine gole izin vermedi kaleci Günay.Maxsim sahne alamayınca oyun kurmakta bir türlü başarılı olamayan Gaziantep ikinci çeyreği de şut atamadan tamamladı.Konuk ekibin baskılı oyununa ev sahibi karşı koymaya çalıştı.Temposunu bir türlü yükseltemedi.İki takım adına kartlar çoğaldı.Topla oynama da rakibini ikiye katlayan Konyaspor’un hayli etkili olduğu ilk bölüm tabela değişmeden sona erdi.
İkinci perde başlarken Gaziantep kulübesinden hamle geldi.Olkowski ve Vetrih oyunda Oğuz ve Sousa kenarda.İsmail Kartal’da Musa’nın yerine Kaan’la başladı.Defanstan oyunun başından beri rahat çıkan konuk ekip,ilerde yine baskılı ve kaptığı toplarla da atak.
Golsüz devam eden bu süreçte evsahibinin üçlü defansı ve kaleci Günay’ın performansı öne çıktı.Nadir gelişen bir atakta Maxsim’in pasında Dicko dokundu kaleci Sehiç önledi.
Altmış dakikadır bir türlü futbol adına olumlu bir taplo çizmeyen Gaziantep’ten üçlü hamle geldi.Cenk,Muhammed,Kozlj oyunda.Furkan,Kenan,Günay duşta.Son yirmiye yaklaşırken Ömer Ali’nin şutu direkte patlayınca iyi futbolunu golle süsleyemedi Konyaspor.
Konyaspor üst üste yakaladıkları fırsatları cömertçe harcamaya devam etti.Muhammed ilerde birazcık top tutsa da hala etkisiz evsahibi.Son çeyreğe girerken Futbolun terazisi şaşırttı bu kez.Atamayana atarlar ya hani..Nadir gelişen bir atakta kazanılan kornere kafayı vurunca Muhammed,Gaziantep adına tabela değişti.
Son dakikalar evsahibinin skoru koruma telaşı,Konyaspor’un hak etmediği mağlubiyeti puan dönüştürme çabası ile geçti.Ve Gaziantep altıncı karşılaşmasında üç puanla tanıştı.
Kazanmak için topla çok oynamak yetmiyor.Fırsatları değerlendirmek daha önemli.Futbol bu kedi-fare oyununda bazen de fare kazanabiliyor.Tabela kimseyi “Antep’in hamamları” oynatmasın.Gaziantep Futbol Kulübü’nde işler iyi gitmiyor.Uyanın…!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi