M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

BEYOĞLU'NUN EN GÜZEL ABİSİ

1nci ligde 23ncü hafta.İstikrarsız giden,teknik direktörünün tartışıldığı Gazişehir Eskişehirspor'u ağırladı.Ekonomik sıkıntı yaşayan,kadroso dağılan,son dakika transfer yapabilen Eskişehirspor seyircisinin desteği ile ayakta.Ev sahibinde hayli sakat var.Kerim kulübedeiPoepon ve Seğbefia tercih edilmemiş.Konuk ekipte ise Sezgin ve Fırat yok.

Orta alanı dörtleyen,forveti çift yapan Gazişehir hızlı başladı.Oyunu kendi alanında kabul eden Eskişehşirspor ise Halil İbrahim ve Milinkoviç ile hızlı hücumlarla cevap verdi.Onlara zaman zaman Jesse'de katıldı.Gazişehir'in sağdan soldan yaptığı etkisiz yüksek topları Berkay ve Erdal kolayca savuşturdu.İlk çeyrekte notlarımızda pozisyon yok.

Bjarnason sakatlanınca Kubilay sahne aldı.Tempo giderek düştü.Konuk ekip kolaylıkla oyunu dengeledi.İki takımında hücum aksiyonlarında final pasları sorunlu.İbrahim Halil ve Jesse'nin pozisyonlarında kaleci Günay gol şansı vermedi.

Ev sahibi son çeyrekte çok sayıda duran top şansı yakaladı ama etkili kullanamadılar.Kaleye tek isabetli şut atamadan tamamladıkları ilk perdede akılda kalan tek pozisyonları Erhan'ın ortasında Oğulcan'ın dışarı giden kafa vuruşu idi.

Sahanın en göze batan oyuncusu İbrahim Halil sakatlığı sonucu ikinci bölüm başlarken yerini Kıvanç'a bıraktı.Ve adeta ikinci yarı golle başladı.Uzun topo kovalayan Sissiko,ceza alanında Günay'ı da geçtikten sonra kaydı düştü yetişen Jesse dokundu tabela değişti.Golün kahramanı Sissiko yerini Ferhat'a bıraktı.

Golle birlikte Eskişehirspor yine kapandı.Gazişehir bilinçsiz bir baskı kurdu ama pozisyon üretemedi.İsabetsiz paslar,deplase olamayan güçsüz oyuncular,üretkenlikten uzak orta saha karşısında, her topa iki kişinin cansiparane hamle yaptığı Eskişehirspor.

Son yarım saate girerken Mehmet Altıparmak'tan İgor hamlesi geldi,Erhan kenarda.Gazişehir'in kötü futboluna rağmen seyirci desteği devam etti.İmdada hakem Burak Şeker'in lütfu ile gelen penaltı yetişti.Sahada onbeş dakika rol alan Gökhan fileleri havalandırdı.Tabelada eşitlik var.

Son çeyrekte ev sahibinin ne yapıldığı belli olmayan baskısı vardı.Ama golleri kaçıran Eskişehirspor oldu.Daha doğrusu tek puana tutunulmasında kaleci Günay çok başarılı hamleler yaptı.Konuk ekip adına Issah'ın şutunun direkte patlaması şansızlıktı.

Oyun kurgusu olmayan,koşamayan,üç pas yapamayan,duran top şanslarını kullanmaktan aciz,rakibine yetişip faul yapmayı bile beceremeyen bir takımın kazanmasını beklemek aptallık olurdu.Nitekim tek puanı bile zor alabildiler.Bir tek kaleci Günay "Beyoğlu'nun en güzel abisi" rolünü hakkıyla oynadı.

Atalarımız "yumurta kırılmadan omlet yapılmaz" demişler.Sahi!Mehmet hocam "şampiyon oalcağız" da hala ısrarlı mısınız!.?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi