Çocuklar Okullarını, Öğretmenlerini Arkadaşlarını Özledi

Dünya pandemi ile mücadelede bir yılı geride bıraktı. Ne yazık ki salgının artış eğilimi devam ediyor. Geçtiğimiz haftalardaki aşı haberleri ile moral bulmuş, salgının belki aylar sonra kontrol altına alınabileceğine yönelik umutlanmıştık. Ancak, İngiltere’de virüsün mutasyon geçirdiği ve çok daha tehlikeli bir hal aldığı şeklindeki haberlerle yeniden morallerimiz bozuldu.

Salgın nedeniyle hayatımızın her alanı allak-bullak oldu. Çok değerli canlarımızı kaybettik. Kaybetmeye de devam ediyoruz. Bu arada çocuklarımız okulu özledi. Geleceğimiz olan çocuklarımızın okullarından, öğretmenlerinden, derslerinden, arkadaşlarından uzak olması en büyük kayıplarımız arasında yer alıyor. Çünkü bir nesil, göz göre göre elimizden kayıp gidiyor. Kayıp bir nesil yetişiyor.

Çocuklar uzaktan eğitimle derslerini almaya devam etse de, bu uzaktan eğitim sistemi okuldaki eğitimin tadını vermiyor. Çocuklarımız sınıflarında sıralarına oturmayı, zil sesi ile teneffüse koşup okulun bahçesinde oynamayı özledi. Çocuklarımız, öğretmenlerinin, “Bu soruyu kim cevaplayacak?” dediğinde parmak kaldırmayı ve tahtaya çıkarak cevap vermeyi özledi. Çocuklarımız akşamdan okul kıyafetlerini ve okul çantasını hazırlayarak, erkenden uyumayı ve sabah okulun yolunu tutmayı özledi.

Çocuklarımız okulu özlerken, bizlerin de bireysel olarak okulların bir an önce açılması için yapacağı çok şey bulunuyor. Bizler kurallara uyarsak, salgının artış hızı yavaşlarsa çocuklarımızın okullarına kavuşma süreci de kısalacaktır.

Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü, okulların açılması için seferber oldu. Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, okulların açılması için duyarlılık oluşturma etkinliğine 32 bin öğretmenle bir milyonu aşkın veli ve öğrenci katıldı.

Telekonferans yöntemi ile gerçekleşen etkinlikte, salgınla mücadele konusunda bilgilendirme yapıldı ve herkesin başta maske, mesafe ve hijyen olmak üzere kurallara uyarak, mücadeleyi zafiyete uğratacak davranışlardan kaçınması istenildi.

“Gaziantep Seferber” başlığı ile düzenlenen etkinliğin yansımaları pozitif oldu. Vali Davut Gül, virüse karşı topyekûn mücadelenin gerekliğine vurgu yaparken, “Milli Eğitim Müdürümüz ve tüm mesai arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Covid-19 salgınını yediden yetmişe tüm Gazianteplilerle yeneceğiz. Veli ve öğrencilerin bilgilendirilerek farkındalıkların arttırılması mücadelemize güç katacaktır” diye değerlendirmede bulundu.

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, “Gaziantep Seferber” etkinliğin son derece verimli geçtiğini belirterek, salgınla mücadelede eğitimin önemine dikkat çekti ve bu tür etkinliklerin devam edeceğini kaydetti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de, bir milyonu aşkın katılımcıyla gerçekleşen etkinlik için, “İşte Gaziantep Modeli bu” diye konuştu. Başkan Şahin, belediye olarak pandemi ile mücadelede her türlü katkıyı sunmaya devam edeceklerini bildirdi.

Gaziantep, virüsle mücadelede topyekûn bir seferberlik başlattı. Birçok alanda Türkiye’ye örnek olan Gaziantep’in pandemi ile mücadelede de güç birliği yapması, örnek olması gurur verici.

Herkesin bu mücadeleye destek olması gerek. Çünkü salgına karşı hepimizin yapacağı çok şey var. Bunlardan bazılarını hatırlatmakta fayda görüyorum; Maske çok önemli. Çalıştığımız ortamlarda, iş yerlerinde maskemizi takmaya özen gösterelim. Maskenin burun, ağız ve çeneyi içerisine alan ön kısmına hiçbir zaman dokunmayalım. Maskeyi burun, ağız ve çeneyi tamamen kapatacak, kenarlardan hava geçişine izin vermeyecek şekilde takmaya özen gösterelim. Nemlenen veya kirlenen maskemizi değiştirelim, bunun için çantamızda veya yanımızda birden fazla maske taşıyalım. Temiz ve kirli maskeleri ayrı torbalara koyalım. Kapalı çalışma ortamları korona virüsün yayılımı için potansiyel tehditler barındırmaktadır. Bu nedenle evlerinizi ve kapalı çalışma ortamınızı, çalışma süreleri içerisinde sık sık havalandırınız. Virüslerin en çok ellerimizin aracılığıyla bulaştığını unutmayalım. Elimizi yıkamadan yüzümüze dokunmayalım. Yemekten önce ve sonra, tuvalete girmeden önce ve sonra, öksürdükten sonra, ağız, diş ve yüz temizliğinden önce, çöplere dokunduktan sonra, toplu taşıma araçlarını kullandıktan sonra ve dışarıdan eve girdiğimizde mutlaka ellerimizi bol sabunlu su ile yıkayalım. Bulunduğumuz ortamları sık sık havalandıralım. İnsanlarla aramıza en az iki metre mesafe koyalım ve zorunlu değilsek evimizden çıkmayalım.

Herkesi virüsle mücadele seferberliğine davet ediyor, mutlu haftalar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali Babat Arşivi