Mustafa Özzorlar

Mustafa Özzorlar

Gaziantep artık daha genç kararlar alıyor!

Gaziantep Valisi Davut Gül, 46 yaşında…
Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, 41 yaşında…
Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, 42 yaşında…
Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, 44 yaşında…
Tarım İl Müdürü Mehmet Karayılan, 43 yaşında…
Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Akıncı, 44 yaşında…
İnşaat Mühendisleri Odası Gökhan Çeliktürk, 44 yaşında…
Makina Mühendisleri Odası Başkanı Aykut Kocalar, 38 yaşında…
Dahası da var…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz yıllarda sarf ettiği; “mental yorgunluk” sözü sonrasında, Gaziantep’in yöneticilerinin her geçen gün dahada gençleştiğine şahit olduk. Farkında olarak yada olmayarak böylesine genç bir jenerasyonun aynı anda bu önemli makamlarda olması Gaziantep için büyük şans olabilir.
Gaziantep’in mülki amiri Sayın Vali Davut Gül, 46 yaşında oluşu ve yukarıda saydığım bir çok önemli makamda bulunan kişilerin 45’li yaşların altında olması, deyim yerindeyse Gaziantep artık genç düşünen ve daha modern bir ortak akıl yönetimine sahip…
Siyasete çok girmek istemesemde, iktidar partisi olan AK Parti’nin Şehitkamil İlçe Başkanlığına layık görülen Mehmet Yılmaz’ın da 38 yaşında olduğu düşünülür ve icraatlarına bakarsak, Gaziantep gerçektende genç ve dinamik başkanlarla artık daha modern düşünen ve gençlerin beklentilerini de dikkate alan güzel bir şehir olma yolunda ilerlediğini görürüz.
Modern çağın gereksinimi olan teknolojiyi, iletişim araçlarını, sosyal medyayı daha aktif kullandıklarına şahit olduğumuz ve girişimci ve cesaret anlamında daha hızlı ve dinamik kararlar alan bir yapıya büründük. Şehirde kim neden şikayetçi, neden memnun ve ne gibi beklentileri olup olmadığını daha iyi analiz eden ve gençliğin verdiği dinamizmi şehrin her kademesinde hissettiren, “Gaziantep’in genç ortak akılları” kendi yönetimlerinde başında bulunduğu makamları daha başarılı idare ettiklerini düşünüyorum. Yukarıda saydığım her ismi tek tek analiz ettiğimde veya araştırdığımda, şehirde iyi bir ahenk yakalanmış durumda. Tüm yöneticiler, genç yaşlarda bu makamların kendilerine teslim edilmesinin verdiği sorumluluk ile kurumlarını çok daha ilerilere taşımak için canla başla çalışıyorlar.
Neticede bu makamlarda olan kişilerin bir çoğunun şahsi firmaları ve işleri olduğunu da düşününce; özveri gerek, koşuşturma gerek, hızlı karar vermek gerek, hızlı çözüm bulmak gerek, bir konuyu çok yönlü analiz edebilmek gerek… Kısacası hem kendi işine, hemde temsil ettiği kuruma yetişebilmek, hem fiziksel, hemde doğru karar verme anlamında daha gençlik ve dinamizm gerektirdiği konusunda hepimiz mutabık kalabiliriz. Başta Sayın Fatma Şahin, Mehmet Tahmazoğlu, Rıdvan Fadıloğlu, Adnan Ünverdi gibi bu şehre büyük katkılar sağlayan diğer kurum başkanlarının tecrübeleriyle harmanlanmış ve “ortak akıl” ile yönetilen Gaziantep’te daha doğru ve çağdaş kararların altına imza atarlar.
Genç başkanların abla ve abileri konumundaki bu kişilerden edindikleri tecrübelerle ileride çok daha başarılı yöneticiler olacağını ve zamanı geldiğinde gençlerin önünü açmak konusunda tereddüt etmeyeceklerini güzel günler görmek dileğiyle…
Hoşçakalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Özzorlar Arşivi