İyi ki Gaziantep FK var!

Salgın, depremler, büyük kazalar ve doğal afetlerle hatırlayacağımız 2020 yılını nihayet geride bırakıyoruz. Belki de ilk kez yeni yıla girerken eski yılları özlüyoruz.

Eski yıllardaki gibi özgürce gezmeyi, yakınlarımızla ya da iki dostumuzla bir araya gelip, Gaziantep deyimi ile “İki hanek” etmeyi özledik.

Çocuklarımız okulunu, arkadaşlarını, öğretmenlerini, parkları, bahçeleri özledi.

Kendilerini açık cezaevinde hisseden yaşlılarımız, caddelerde, alanlarda özgürce yürümeyi özledi.

Şehir dışına çıkmayı, tatil yapmayı, stres atmayı özledik.

Karagöz’de, Kalealtı’nda, Almacı Pazarı’nda yürüyerek bir tur atıp, Gastronomi kentinin lezzetlerini ustalarının elinden tatmayı özledik.

Güzel bir günde Birecik, Rumkale ve Halfeti üçgeninde, şehrin stresinden uzak bir gün geçirmeyi özledik.

Sinema, tiyatro ve konser gibi kültürel ve sanatsal etkinlikleri özledik.

Stadyumları doldurup, desteklediğimiz takım için avazımız çıktığı kadar bağırarak tezahürat yapmayı özledik.

Bizleri evlere hapseden, özgürlüklerimizi kısıtlayan, çok sevdiğimiz değerli canlarımızı bizlerden ayıran, kısacası hayatımızı alt üst eden 2020 yılında morallerimiz dip yaptı, adeta sıfırlandı.

Bütün bu olumsuzlukların içerisinde, Gaziantep Futbol Kulübü arka arkaya aldığı başarılı sonuçlarla neredeyse tek moral kaynağımız oldu. Olumsuzlukların zirve yaptığı bir ortamda, Gaziantep FK da Süper Lig puan cetvelinde zirveyi zorlayarak deyim yerindeyse adeta ilaç gibi geldi, yaşama sevincimizi artırdı.

Gaziantep FK, Süper Lig’de süper bir performans sergiliyor. Tam 13 maçtır yenilmiyor. Son dört maçında da üst üste galip geldi. Hem de son dört maçta Fenerbahçe, Başakşehir, Kasımpaşa ve Alanyaspor gibi ligin favori takımlarını farklı skorlarla yendi. Bu sezon sadece Galatasaray’a mağlup oldu. Gaziantep Futbol Kulübü Başkanı Mehmet Büyükekşi’ye göre, eğer Karagümrük ve Malatyaspor maçlarındaki şanssızlıklar olmasa belki de yeni yıla lider olarak girecektik.

Gaziantep FK’nın başarıları kentin marka değerini yükseltiyor. Alınan galibiyetler şehrin tanıtımı ve dolayısıyla da başta turizm olmak üzere ekonomisinin gelişmesine önemli katkı yapıyor.

Gaziantep FK’nın başarısı tüm spor kamuoyunun en önemli gündemi haline geldi. Geçmişte Türkiye İhracatçılar Meclisi olmak üzere çok sayıdaki önemli kurumda başkanlık ve yöneticilik yapan Başkan Büyükekşi, başarının tesadüf değil, planlı bir çalışmanın ürünü olduğuna dikkat çekiyor:

“Biz Gaziantep’in, bu şehrin takımıyız. Sayın valimiz, belediye başkanlarımız, oda başkanlarımız kısacası tüm şehir takım söz konusu olduğunda hemen bütünleşiyor, ortak akılla hareket ediyor. Şehrin takımına sahip çıkması çok önemli. Hepsine teşekkür ediyorum. Başarı için planlama ve uzun vadeli hedefler belirlemek çok önemli. Ben İhracatçılar Birliği’nden gelmemden dolayı şunu her zaman söylüyorum; Önemli olan bir şehrin katma değerini artıracak gelişmeler yapmak lazım. Gaziantep Türkiye’de en çok ihracat yapan 6’ıncı büyük şehir. Bugün Türkiye’nin ihracatı yüzde 8 düşerken Gaziantep’in ihracatı yüzde 5 artıyor ve 7. 580 milyar dolarlık ihracatı var. Katma değeri artırmak için de Ar-Ge, tasarım, marka ve inovasyon gibi kavramlara önem vermek gerek. Gaziantep gastronomi alanında iyi bir yerde. Eğer Gaziantep’in marka değerini artırırsak, turizm, sanayi ve ihracatını yüzde 3-5 artırabilirsek şehre yüz milyonlarca dolar katkı sağlanmış olur. Temel hedefimiz budur.”

Gaziantep FK bu sezon Süper Ligi ilk 5 içerisinde tamamlamayı hedefliyor. Kırmızı Siyahlı ekip önümüzdeki sezon, hedefleri doğrultusunda Avrupa kupalarına katılabilirse Gaziantep’in dünyaya tanıtımına çok büyük bir katkı yapacaktır.

Bu zorlu günlerde bizlere moral veren Gaziantep FK’nın yönetici, futbolcu, teknik ekibi, çalışanları ve taraftarları başta olmak üzere bütün Gaziantep FK ailesine teşekkür ediyorum. İyi ki varsın Gaziantep FK!

Salgının ve özlemlerimizin sona ereceği, özgürlüklerimize yeniden kavuşacağımız güzel günler dileğiyle yeni yılınızı kutlarım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali Babat Arşivi